Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Sällanbloggografen väljer bort sockersött - denna gång...

Har helt klart genomgått en förvandling; från att ha varit en flitig fotobloggare dagligen är jag idag en sällanbloggare. Ibland blir man påmind om Fotosidans existens, så var det även någon vecka sedan när påminnelsen om betalningen kom - glömde bort den, betalade slutligen knappt två veckor för sent (funkade ändå) och nu kan man hoppas på lite bättre utnyttjande av tjänsterna på FS... Varför ska man annars vara betalmedlem...?

Några bilder från kvällen; kände inte för sockriga solnedgångsvyer (det var en vacker kväll) så svartvitt fick det bli. Inte så sällan låter jag livskamraten välja dagens bild (Blipfoto), så även i kväll. Ofta är vi rätt ense om valet, i dag hade det sannolikt blivit en annan bild om jag hade valt själv, dvs en av de nedanstående. Två av bilderna nedan låg bra till...

En bild efter mörkrets inbrott blev dagens bildBlipfoto. Vet sedan tidigare att nattbilder inte fungerar inom Blipvärlden (annat än om man möjligen är ett stort namn sedan tidigare, med jättemånga följare). Detta pga av att dagens bilder visas som tumnaglar; mörka bilder i tumnagelformatet är ett hopplöst fall om man vill få folk att öppna bilden i ett större format.

Och andra sidan; varför låta sig föras med strömmen hela tiden, man får väl åtminstone ibland vara lite eljest, det känns bra i själen...

.

.

.

.

.

.

.

.

Inlagt 2014-10-11 23:25 | Läst 3601 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vad mysigt att välja bild tillsammans.
Svar från RHelena 2014-10-12 23:02
Det mysiga brukar vara två sekunder, dvs valet är mellan två bilder. Nu var jag riktigt lat så han fick välja mellan många bilder!
Svartvitt och marina miljöer funkar ju fint också! Lika bra vi fortsätter köra på Fotosidan Rauni!
Svar från RHelena 2014-10-12 23:03
Vi gör väl det, fortsätter.... Fast jag vågar inte lova heligt att aktiviteten blir så hög ändå....
ja...och jag är periodbloggare.... :) Men det får gå det med...
Flera fina svartvita bilder...faller för de lite mer ljuva näst sist och näst näst sist...
Skulle nog fallit för något sockersött också just nu....- men det beror nog på min sinnesstämning fn :)
Får försöka drömma sött istället...
Önskar dig detsamma! och därtill en härlig söndag.
/ Lena
Svar från RHelena 2014-10-12 23:05
Periodare eller inte, det är så bra att allt är ok! Skulle önska att jag kunde ha mer tid över för att visa bilder mer regelbundet, men och andra sidan känns det rätt skönt att inte vara fast i någon rutin här!

Hoppas att du har haft en fin helg!
Fint lugn i bilderna tycker jag. :)
-affe
Svar från RHelena 2014-10-12 23:05
Tackar! Kvällen var perfekt för den lugnare typen av bilder!
Visst är det kul att få kommentarer på blipfoto. Men jag påminner mig ofta att själva fotograferandet är viktigare. Mängden kommentarer tycks annars mycket bero på hur mycket man kommenterar själv. De som skriver en liten personlig blogg ihop med sina foton får också många kommentarer har jag sett.

Jag tycker själv att den bild du blippade hävdar sig väl vid jämförelse med bilderna här. Sedan har vi detta med färg och monokromt. Förbluffande många blippare är väldigt förtjusta i svartvitt. Och visst kan det vara jättefint tycker jag också. Men själv saknar jag ofta färgen.

Min fru tar flitigt del av mitt blippande och inspirerar mig ofta att hitta bilder. Eftersom jag mest fotograferar runt där vi bor så betyder det mycket. Bilder finns överallt, men är ofta lättare att hitta i nya miljöer.

Jag hade som du kanske minns också en blogg på FS. Men jag tömde ut att skriva och ville fokusera mer på själva bilden. Visst kan man göra det i sin FS-blogg också, det finns ju några som gör det. Men jag tycker att blipfoto har ett trevligare gränssnitt, särskilt stödet för en fotojournal. Mig passar det fint. Och så får man kontakter över hela världen på blipfoto. Andan på blipfoto är också vänligare tycker jag. På FS fick man ibland finna sig i skit, både i bildkommentarer och bloggkommentarer. Fast numer kan man bestämt själv ta bort dumma kommentarer. I så fall en stor förbättring.
Dubbelolle 2014-10-12 01:07
Ja det kan ju inte va lätt o få en kommentar som inte stryker medhårs eller? LO
Anders F. Eriksson 2014-10-12 01:36
Uppenbarligen inte LO, eftersom du inte brukar ta såna så bra ;)
Svar från RHelena 2014-10-12 23:18
Ernst; vi känner ju varandra rätt väl numera även om vi aldrig har träffats; det var också tack vare dig jag hamnade på Blipfoto! Har märkt sedan jag startade att "blippa" att Blipfoto passar mig väldigt bra. Det är aldrig något onödigt tjafs där, vill man vara i fred så får man vara det, oavsett vad man publicerar eller skriver om, folk håller god ton överlag, kanske är det den brittiska/amerikanska/internationella samtalstonen som gör att stämningen blir bättre på något sätt, inte mycket janteförespråkare där inte!
Vill man ha uppmärksamhet och kommentarer så får man jobba för det via eget flitigt kommenterande, via Facebook-publiceringar etc. Jag tror att många skulle må bra av att blippa enbart för att upptäcka att kommentarer inte är allt. Det är en himla skillnad att se att några få ser ens bild och att det är gott nog!
Själv föredrag jag att ha den lite mer anonyma tillvaron på Blipfoto, med några få supportrar som puffar på en ibland, trots att man själv inte lever upp ens till de egna kravnivåerna på aktivitet... Man får den där känslan av att man är delaktig i något större än en ankdamm och det känns väldigt bra...

Tyckte det var synd att du inte fortsatte här på FS, men sådant är livet... Roligt att höra att du har en supporter på hemmaplan! Det händer faktiskt ibland att maken ser något som han tycker att jag ska fota - kanske ett slumrande intresse gör sig påmind på det sättet - f.d. "fotograf" som han också är... !
Det där med bloggandet går lite upp och ner hos alla tror jag.
Ibland försvinner även inspirationen att fotografera och då känns bloggandet också meningslöst, men det brukar vända.
Jag är glad att du är tillbaka, för jag har saknat dina inlägg! =)
Fina bilder som vanligt!
Svar från RHelena 2014-10-12 23:26
Fotobloggandet i större skala är rätt så krävande och var kul en period, men den tiden verkar vara förbi såsom det ser ut just nu. Det främsta problemet är egentligen själva tiden, när får man mer av den varan må tro...? Förhoppningsvis blir det ett och annat inlägg emellanåt ändå även framöver, för jag fotar ju precis varenda dag sedan snart två år tillbaka.... vad ska jag göra med alla bilderna ....??!!

Missar väldigt mycket av inläggen på FS också, men emellanåt tar jag igen skadan, kollar bilder, läser vissa bloggares texter också, alltför sällan ger jag mig till känna dock (återigen det där med tiden...). Jag har noterat dina frånvaroperioder, sett att du är tillbaka med dina fina bilder och det gläder mig!

Tack för att du hörde av dig här med uppmuntrande tillrop!