** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Vänlig kattmosfär

Kan inte annat än fortsätta på mitt nuvarande tema, dvs Istanbuls katter. Det var ingen hemlighet att stadens katter var duktiga på att interagera med människan och få fördel av det. Fördelarna var uppenbara: serverad mat lite här och där, klapp från någon, en matta att ligga på, att värma sig i solen var man ville, bli allmänt beundrad osv osv. Samtidigt var det ju uppenbart att de inte hade kunnat vara så till freds om de inte hade blivit hyggligt behandlade. En god relation är ju en ömsesidig konst att upprätthålla. Det känns inte långsökt att spåna vidare utifrån detta; en stad där invånare odlar en fridfull attityd till sina vildkatter måtte vara en trevlig stad att vistas för var och en, även för människor? 

Den lille pojken vet att man är snäll mot katter: 

Bekväm tillvaro för somliga vid Hippodromen:

Ingen människa här just nu, men det var en strid ström besökare till hamam som passerade genom dörren, bl.a. jag kom ut bara en stund innan. Katten rörde inte en fena så det gällde i princip att kliva över.

De fattar nog snart...

Det spökar här på sidan, får göra om vissa saker, hoppas det blir bra nu så alla bilder och texter placerar sig som jag vill...

Inlagt 2010-11-10 17:12 | Läst 2007 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Som djurvän och berikad med två tisar, kan jag bara le åt bilderna. Bra gatufotografi. Tur jag inte besökt staden, då hade alla katter följt efter mig. :-) Härligt att du kom så pass nära. Märks tydligt att katterna är vana vid människor. En för mig ovanlig syn att se så många katter springa fritt i stan. Härlig mentalitet!
Svar från RHelena 2010-11-10 20:17
Det var hur lätt som helst att komma nära katterna. De kände sig helt klart trygga med människor och litade på dem, undantag fanns men inte många. Vill man fota gatuliv med rejält inslag av djurperspektiv så är Istanbul rätt adress! Eldorado för fotograferande kattälskare! Räknar mig dit även om det var hund som har gällt många år. Dags för en katt kanske igen?
Ja, absolut bör du låta en tise berika ditt liv. :-)