Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Vattenburet vårtecken!

En vacker morgonvy vid Karlbergskanalen i Stockholm.

 

 

Vår i luften, den första kajakisten siktad!

 

 

Men men, ett nästan osynligt hinder har han att tampas med.

 

 

Från min position såg jag tydligt att ingen ränna fanns vidare till öppet vatten bara några tiotal meter längre fram. För en kajakist är det inte lätt att se detta så han letade ett tag och provade även att knacka på isen; ingen ränna ut och isen var stenhård. Det var bara att vända tillbaka.

 

 

Och så var friden återställd. Måsen kunde fortsätta att betrakta världen från sin plats utan att störas av människosläktet. Någon har placerat räddningskransen i sitt (nästan) rätta element - på isen... Tråkigt nog är den därmed knappast tillgänglig om den skulle behövas på riktigt...

 

 

 

Inlagt 2012-03-24 17:23 | Läst 2056 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Take it easy, när det är isigt!
Är kransen på väg in genom fönstret, ser så ut ;)
Vatten, is, sol och speglingar kan ge spännande motiv, kanoten lägger sedan till lite grädde på moset...
Svar från RHelena 2012-03-24 22:02
Som sig bör befinner jag mig på respektavstånd från isen så här dags på året. Kajakisterna lever lite halvfarligt egentligen i sina rangliga farkoster med tanke på vattentemperaturen i mars, men jag antar att de utrustar sig väl med torrdräkter etc. Kransen med sin lina såg lite malplacerad ut där den låg, tänkte dock inte på att den var på väg in genom fönstret.... ännu mer malplacerat...!
Tack J-O för kommentaren!
Påpassligt fångat med kameran! Gillar verkligen bild 4, vattnet bjuder på så snygga texturer som med fina grafiska linjer gränsar till varandra, och speglingen av byggnaden är som grädde på moset. Ha en fin söndag/ Elisabeth
Svar från RHelena 2012-03-25 16:05
Ofta har jag endast min mobilkamera att tillgå vid situationer dom dyker upp. Denna gång hade jag av någon anledning lagt min Pentax i väskan trots vetskap om att jag inte kommer att ha tid för foto. Och se, just denna gång dök denna scen upp i rätt ögonblick när jag passerade!
Just nr 4 är den bild som jag gillar bäst här. Det beror bl.a. på hur både den svaga vinden och kajakens rörelser skapar krusningar på ytan. Sedan finns där den rätt skarpa linjen med isen och den blanka isytan. Därtill både det blåa och det röda på vattenytorna. Kajakisten piggar upp det hela.
Tack Elisabeth!