Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Rollei 35, Leica M4 och Rolleiflex...hejdå Leica Q-P.

Ja det stämmer. Återigen har demonerna som får oss att vilja samla och testa krupit fram ur A-brunnarna från kloakerna och styrt mig mot nya äventyr med nya analoga kameror.

Jag får nog inse att jag alltid kommer vara en samlare av olika prylar men när det gäller kameror och utrustningen runt fotografi tar det alltid oanade höjder och det blir ibland tvära kast.

Först samlade jag på en en mängd olika rangefinders, små fina fick stora kompaktare såsom Konica Auto RS eller Olympus RD, eller Canon F etc. Tror resultatet efter att ha testat dom blev att jag kommer behålla min Konica som verkligen har ett bra och fint objektiv och är så smidig att få med sig.

Konica Auto Rs Hp5, Yasmine i gränden.

Sedan har det blivit 3 olika Rollei 35. Otroligt roliga små kameror att fota med. Dom kommer jag ha mycket glädje med i framtiden.

Rollei 35 och HP5

Ensam skejtare bakom bryggeriet, Rollei 35 HP5

Men kanske de två mest spännande inköpen är nog min första mellanformatare Rolleiflex f3,5 T som jag hunnit plåta 2 rullar med( fortfarande på framkallning och scanning), en helt ny spännande resa eftersom jag endast plåtat mellanformat hos andra fotografer jag jobbat hos i det förflutna. Ska bli väldigt spännande att se resultatet. Förhoppningsvis får jag blodad tand och tar med den mer och mer.

Men sedan också min "Nya" Leica M4a. jag bestämde mig plötsligt och lite överraskande till och med för egen del att göra ett byte med min Leica Q-P. En av mina mest älskade kameror. Et byte jag förmodligen förlorade rent ekonomiskt, men som jag efter att ha gjort det ser det som ett nytt kapitel med något som inspirerar mig och utmanar mig på ett sätt som kanske bara en Leica rangefinder gör när det gäller gatufoto och annat.

Med M4an kom 4 spännande objektiv( inga Leica gluggar) som jag nu testar på M4an och det var verkligen kul att strosa runt med den idag inne i stan.

Jag avslutade även dagen men en riktigt mysig porträtt session med dottern i den falnande solen, och plåtade dels med M4an+Fuji 400H Pro, och Nikon FM3a+ Acros 100.

De rullarna får jag dock vänta på. Men det blev ändå en väldigt lyckad dag och kväll och jag längtar tills jag har tid med ännu en dag på stan för att strosa runt med min nya "kompis" ...

En del av mig saknar en Q-P, men en stor del av den saknaden fylls redan av M4an som just nu verkligen ger inspiration och fotoglädje.

Återkommer med bilder från både Rolleiflexen och M4an i kommande inlägg.

Ha en fantastiskt vecka!

Lite blandat från veckorna som gått:

Over and out..

Postat 2021-05-30 23:35 | Läst 1119 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera