Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Analoga resan, Youtube, hype runt nya kameror ( Hej X100vi !)

Hej!

Inser att det var väldigt länge sedan jag uppdaterade bloggen nu. Men har haft fullt upp både med jobb och det privata.

Har haft en seg vecka med sjukdomar och annat, men idag mår jag bättre och passar på att skriva ett litet inlägg.

Har hänt så mycket i världen av fotografi senaste månaderna tycker jag. Min egna Nikon Zf som resan fortsatt med, och jag fortfarande och mer och mer gjort till min följeslagare när det gäller det digitala fotograferandet. Sedan jag införskaffade ett Voigtlander 40mm f1,2 med Z fattning med bländarring och en skön vintage känsla har det suttit klistrat på kameran nästan hela tiden.

Inte heller tråkigt att den ger fina bilder tillsammans med Zf, riktigt trevligt hyfsat kompakt paket att ta med sig. Fördelarna med Z fattning och att det har alla finesserna med fokuserings hjälp gör det en fröjd att fotografera med.

Samtidigt har den Analoga resan fortsatt, med eget framkallande och fotograferande. Tycker jag fått snurr på processen och det känns relativt smidigt att framkalla några rullar på en dag. Och sådan otroligt skön känsla att vara en del i nästan hela processen själv. Har även lyckats få till en video om min process på min kanal, där jag till dotters stora förskräckelse även dansar mellan agiteringarna, så är man inte blyg eller rädd för en rätt "rutten" produktion med seg humor kan man kanske iaf få et gott skratt eller inspiration till att köra själv( inte dansen då...den är jag ensam om.)

Eller ja hela förutom skannern som hjälper till att få det digitalt.

Vi har också hunnit med en del Foto promenader med den analoga gruppen på facebook, kan verkligen rekommendera den gruppen både för hjälp med allt analogt men också för möten och dessa promenader. Väldigt skoj.

Senaste var nu i helgen, och det är alltid kul att se vad folk plockar med sig för kameror och prata utrustning och allt tillhörande vår fantastiska hobby.

Nikon F100, Nikkor 85mm f1,4 D, Kodak Trix400.

Och i mitt eget analoga fotograferande har det mest blivit med min Leica M2, jag införskaffade ett Summicron 50mm f2 Rigid som jag tycker gör kameran komplett. Så fin och härlig att använda tillsammans. Jag har även adapterat det på min Nikon Zf och det ger en skön gammaldags karaktär  bilderna, nästan ännu mer synlig digitalt tycker där det nästan "glöder" i högdagrarna stundtals.

I övrigt har jag inspirerats mycket av målet att lägga upp lite nytt på min egen kanal runt utrustning och tankar gällande fotografi.

Och även att titta på andras man får något tillbaka av i sitt fotande.

Det har ju säkert inte helelr gått någon obemärkt förbi med den nya Fuji X100Vi som spottades ut ur fujis fabriker här i dagarna.

jag tycker om Fuji, och älskar speciellt deras tidigare modeller. Men jag tycker de senare modellerna blir mer och mer som alla andra kameror på marknaden, och mer som en mix av en Mobil och en kamera som ska klara allt.

Man trycker i mer pixlar och lite mer IBIS, så klart, en oinspirerande alltiallo maskin som blir större och större för varje modell och mindre unik i landskapet av modeller och kameror.

Det är säkert en grym kamera, men det är i stort sett alla digital kameror idag. Och jag känner mer och mer hur glad jag är att jag "vaknande " upp och slutade uppgradera eller följa strömmen när det gäller detta. Och ännu mer glad för att jag fotar analogt vid sidan om och helt tappat suget för de nya prylarna som kommer ut..

Nästan botad iaf ;)

Det känns lite som folk börjat vakna lite också överlag, och istället för att uppgradera istället ta sig ut och fota med det dom redan har.

Så nog raljerat, nu blir det kaffe. Ha en skön vecka!

Rolleiflex, Kodak Trix.

Leica M2, Summicron 50mm f2 Rigid, Kodak trix400.

Leica M2, Voigtlander 35mm f1,4. Kodak trix400.

Nikon F100, Nikkor 85mm f1,4D. Kodak trix 400.

/over and out...

Postat 2024-03-11 15:19 | Läst 403 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera