Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Sommar

Nikon Df, Nikon 58mm f1,4 G

Sommaren är här, semestern har börjat. Jag har min i nuläget sista lärare semester med 8 veckor som just börjat rulla. Regnet öser ned utanför och jag håller tummarna för att inte åskan börjar  gå som den gjorde under natten, för då är det bara att stänga av alla elektroniska prylar( japp, jag är en notorisk "Åsk-fobiker ).

Jag har varit i lite av ett stiltje då det gäller min fotografi, och förutom dopet jag skrev om har jag inte tagit många andra uppdrag och framförallt inte som genererat några pluringar.

Jag insåg att jag måste göra mig av med en del analog utrustning, dels pga av för att få loss lite pengar, men också eftersom jag ständigt känner att det blir mycket kaka på kaka. Dock blir jag nu tvungen att göra mig av med några kameror som jag verkligen tycker om. Så det är lite trist men nödvändigt. Jag får se det positiva i att jag ändå får fokusera på de kamerorna och objektiven jag tycker mest om och använda de oftare istället.

Leica M240+Elmarit 28mm f2,8

Jag skaffade en mellanformatskanner som jag också skrev om i tidigare inlägg, så en hel del fotograferande görs med min Rolleiflex och min Konica Pearl 4. Älskar bilderna båda kameror producerar och jag tycker väldigt mycket om att använda dom båda två.

Konica Pearl 4, Kodak Gold 200

Rolleiflex 75T, Kodak Gold 200

Jag har fotat en hel del med min Olympus OM-4Ti också men även lite med en "ny" spotmatic F jag införskaffade .

Spotmatic SP har jag sedan innan men alltid velat haft en svart F och när jag fick tag på en kunde jag inte motstå.

Spotmatic F+ Fuji 400H pro

Olympus Om-4ti + Zuiko 55mm f1,2 kodak gold 200.

Jag köpte iaf på mig en hel del 120 film både ektar och portra och Gold, så det ska bli kul att framkalla dessa senare när sommaren lidit mot sitt slut för att se vad man har fått för skatter.

Det blir inga stora resor denna sommar, men säkert en hel del tillfällen för fotografering under utflykter i närområdet..

Midsommar känns ju alltid som att man iaf måste dokumentera på något sätt, om inte annat för barnens skull. Fortfarande lite svårt när man är själv med sonen som i stort sätt alltid sitter "på" mig när vi är ute tillsammans. Så här släpade jag med mig en något relativt enkelt.

Leica M240, Summicron 50mm f2,0

Var en rätt trevlig tillställning här i vallentuna, och en av de första större firanden de haft sedan pandemin. Kul!

En dag blev jag fast ute vid Djurgårdsbron då jag var påväg hem, blev en dråplig scen då ingen riktigt fattade varför hela bron plötsligt var avspärrad och alla människor som gästat Gröna Lund eller skansen etc blev fast längs med vägen till bron eller precis framför den.

Ryktet spred sig och vi insåg att Kungaparet med följe skulle dra förbi med häst och droska, var ju trots allt Nationaldagen. Var bara att göra sig hemmastadd längs vägen där det fanns plats så man iaf kunde få en skymt av spektaklet då man ändå var fast.

Leica M240, Summicron 50mm f2,0

Nä det blev inga hisnande bilder med mitt 50mm Objektiv därifrån vägkanten, men blev ett kul minne från en ganska mysig nationaldag innan jag trött satte mig på Roslagsbanan på väg hem...

Blev visst en monsterblogg och jag känner att jag har SÅ mycket mer att berätta och som jag hunnit plåta eftersom jag inte bloggade ett tag. Men börjar inse att den är lite lång redan.

Jag rundar av med lite Polaroid som jag också släpat med mig stundtals och som jag fortfarande ibland experimenterar med som kontrast till det digitala och de andra analoga jag har. det har sin charm då det blir bilder till albumet direkt och man aldrig riktigt vet hur resultatet blir, om ändå priset inte var lite högt per bild...

Ha en fin sommar nu så syns vi kanske i Stockholms vimlet!

/over and out...

Postat 2023-06-29 16:10 | Läst 584 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera