Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Tillbaka....med Nikon Zf. Hej då M240 och Bessa.

Dramatisk och smått töntig rubrik. Men den är trots allt sann.

Har inte skrivit på ett tag, och har inte haft så mycket tid eller ork för att fotografera. Hösten är ingen favorit årstid, men en av de få positiva sakerna är dramatiken och färgerna och också avsaknaden av dom. Det mörka och det våta.

Bessa R2a, Voigtländer 35mm f1,4, Cinestill 400 D

Förutom Höstens intåg har jag hunnit med en del andra förändringar i mitt fotograferande.

En väldigt trevlig Photowalk med Focus Nordic hanns med, tillsammans med en del kända ansikten, men också med nya bakantskaper.

Med mig hade jag min nyligen införskaffade Contax RTS2 och lite Trix400. Blev inte så värst mycket fotograferande, men en hel del roliga samtal och tittande på trevliga kameror.

Contax RTS2, Zeiss 50mm f1,7, Trix 400

Och förändringen....sedan föregående inlägg pratade jag om funderingarna runt att sälja min Leica M240 som jag verkligen tycker om. och eventuellt införskaffa en Nikon Zf av olika skäl.

Det var inget lätt beslut och som är min vana trogen grottade jag ned mig i en massa efterforskningar nästan till absurdum för att försäkra mig om att fallet inte skulle bli för stort om jag senare inser att jag begått ett misstag.

Och jag bestämde mitt till slut för att göra mig av med M240, och min Bessa och ett objektiv för att finansiera min nya Nikon Zf som kom igår.

Den nya "relationen" började lite skakigt då jag inte fick den nya kameran att kunna laddas alls, batteriet som följde med var stendött, och de 3 Jupio batterier Scandinavian photo skickat med accepterades inte av den nya divan från Nikon, så med stor besvikelse och svansen mellan benen åkte jag in till affären idag.

Fick hjälp med att konstatera att det var den felande länken och att kameran trots allt fungerade vilket var en förmildrande omständighet.

Jag fick också låna några laddade hyrbatterier så jag åtminstone skulle kunna använda kameran idag.

Väl hemma fick jag till slut börja leka med inställningar, adaptrar och ställa in kameran efter mina egna önskemål.

Till kameran hade jag även förbeställt detta smidiga 40mm f2, ett extra grepp och 2 olika adaptrar för F objektiv och Leica M till Z fattning.

Jag kommer garanterat sakna min M240 och mitt Elmarit 28mm, men jag insåg efter några timmar med min nya Zf att resan framåt kommer bli kul, ja riktigt skoj faktiskt.

Det verkar vara en fantastisk kamera, vacker att se på, och så full av moderna finesser trots det härliga gammaldags yttre som klär den.

Jag har en bunt vintage objektiv och en del modernare objektiv som jag verkligen ser fram emot att testa på den nya kameran de kommande månaderna, och i detta mörka kalla klimat blir den perfekt för det ändamålet. Lets go!

Här tillsammans med en av mina gamla favoriter, Df. Så nu har han äntligen en lekkamrat som är värd namnet.

Med detta säger jag god afton med några bilder från månaden som gått, från Hammarby sjöstad med omnejd och Comic con med Frodo.

Rolleiflex 75 T, Kodak Portra 400

Nikon Df, Comic con

/over and out...

Postat 2023-11-18 23:29 | Läst 752 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera