Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Corona, Polaroid och Nikon L35 AF

Så efter flera år utan vare sig corona eller andra sjukdomar hälsade det till slut på även i min farstu.

Mina barn bor halva tiden hos mig och var hos sina mammor där båda familjerna hade Corona och dom kom båda hem till mig mitt i det chaoset så mitt immunförsvar packade ihop och lämnade landet.

Men det blev en relativt lindrig period med feber några dagar och lite halsont några dagar till. Och min 3 åring var i stort sett opåverkad så det var full fart och några dagar efter jag hade tillfrisknat försökte vi röra oss ute för att rasta både mig och honom.

Jag hade i mitt föregående inlägg en del kom min nyinförskaffad Fuji X-T1, så det blev tillfälle att leka lite med den och dokumentera får annars rätt trista karantän.

Julius läser bok och kollar klipp om hur världens längsta naglar ser ut....X-T1 fujinon 23mm f2,0. 

Pappa bjussar på pepparmint te´för att lindra halsen, det blir godkänt!

Efter veckorna med sjukdomar var det fags att ta tag i livet igen både privat och i jobbet.

Men en av helgerna fanns det tid för gatufotografering, något jag verkligen saknat. Jag hade med mig en nyinförskaffad Nikon L35 AF som i mitt tycke är väldigt trevlig för gatufoto med film. Ska bli kul att se bilderna som skickas imorgon när de kommer om några veckor.

Blir lite tankar om den och även om en Konica A4 ( big mini) jag också precis skaffat och hann med att ta en rulle som också snart är tillbaka.

Har inte använt speciellt många film kompakter sedan jag började fotografera film igen. Men lite kul är det och lätt att slänga med sig när man inte orkar ta med sig en systemkamera eller liknande.

En annan rätt rolig grej är mitt "nyfunna" intresse för Polaroid. Jag har nog inte fotograferat med polaroid på över 30 år, men jag fick ett sug och började kolla runt efter vad en bra modell skulle vara för mig. Jag landade i denna Polaroid Now modell ( Mandalorian edition) som för mig uppfyllde de krav jag hade. Dessa var inte många, men jag ville ha polaroid formatet och kanske möjlighet till dubbelexponering och att stänga av blixten. Så den här var perfekt för detta.

Har inte tänkt mig något speciellt utan bara fylla ett album med kul betraktelser runt familjen och på ett roligare sätt än att använda mobil och få chansen att få kort utskrivna så det blir av. Något jag verkligen uppskattar med Polaroid kameran i all sin enkelhet.

Nu ser jag fram emot de kommande veckorna med mer ljus för varje dag, och att få leka med både Polaroid kameran och de andra kompakterna, och att kanske få tid för lite gatufoto den kommande helgen igen.

Här delar jag med mig av lite vinter bilder från Leica M240 och Elmarit 28 för några veckor sedan som avslutning för den här bloggen.

Ha en fin vecka nu!

/over and out...

Postat 2022-02-20 17:39 | Läst 738 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera