Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

En lugn dag ute

På förmiddagen utflykt till blomsterängar, men de bilderna kommer senare. Först njuta av livet, sedan sortera bilder. På eftermiddagen trädgårdsavkoppling, jag har anlagt trädgården för att ha glädje av den på äldre dar, och nu är det äldre dar. 

Så här är dagens trädgårdsbilder. Sitta bekvämt med kameran i knäet och se, kanske det händer nåt. Eller gå ett varv runt huset, är där en fin blomma? Och sen en kopp te. 

Blåmes med larvoch med halväten insekt i fotgreppRödstjärtshonan är vaksamEn bukett förgätmigej. En kombination av kitoptik och en väldigt darrig hand gör bilden lite mjuk, även med 1/1000 sek, darrningar förstärks väldigt av blomskaft.Kaprifolen börjar blommaAllium sprider sig hej viltDe sista tulpanerna

Inlagt 2016-05-22 20:01 | Läst 1185 ggr. | Permalink
Jättefint, jag tycker det är roligt med en trädgård och din verkar mysig!/ Björn T
Svar från Vibybo 2016-05-22 22:11
Jag har gjort trädgården för glädje och njutning från början. Någon egentlig planering har aldrig funnits. Från början var det en lastbilsparkering med hårdpackat bergavfall och stenmjöl, med diesel i mitten, och kvickrotsäng rutomkring. Det har varit lite arbete. Har lärt mig genom att lyssna på de äldre medan de ännu levde i husen omkring. Och tala med gamla fruktodlare m.m. Nu är det något som människor kallar gammaldags trädgård när de kommer och går runt i den. Regel nr 1: Praktiskt taget inga gifter, ibland använder jag gamla tiders preparat, men eftersom kemikalieaffärer har upphört, och myndigheterna i praktiken har förbjudit att inhandla enkla grundämnen, är det svårt att vara miljövänlig. Regel 2: Hacka inte i rabatterna. Plantera tätt så ogräset kvävs, ta det lilla som kommer för hand. Regel 3: Kasta bort så lite som möjligt. Lägg växtavfall, grenflis m.m. tillbaka på jorden.
Regel 4: Förta dig inte.
Fin tid nu! Svårt att hinna med allt bara.. Det finns verkligen hur mycket motiv som helst..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2016-05-22 22:13
Ja, sannerligen. Det är bara att ta in och njuta. Jag brukar säga, att jag lever på sommarhalvåret, och överlever vinterhalvåret.
ehrsa 2016-05-22 22:16
Den var bra! :-) Även om vintern ibland, nån enstaka period, också kan vara riktigt fin!
Hälsn!