Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

En omgång bilder till

Försöker få undan bildhögen, så här kommer mer, alla bilder tagna i byns utkant. Där översvämmar sjön varje vinter till minst dubbla ytan, och göder marken. Drar sig tillbaka, och ger liv i de rika våtmarkerna. Det allra bästa är, att detta hindrar vägar och bebyggelse. Ute i vassarna finns den sista riktiga vildmarken på många mil.

Först rödspovenDe fina vingarna ser man inte så oftaDen flyger över ängarna som aldrig gödslas, förutom av att de årligen översvämmas om vintern, och korna betar det frodiga gräset om sommaren.Ett grässtrå. En köttfluga, skulle jag troEnligt vad jag kan slå upp, är detta den sällsynta bredbandade ekbarkbocken. Men jag har svårt att tro det.En fluga med pollenoch här sitter harkranken i nätetEn stekel, finner inget namnOch här kommer en annan hare. På stigen låg ännu en hare. Stendöd, men med klara ögon. Måste just dött. Men av vad? Fästingar?

Inlagt 2016-06-06 20:59 | Läst 1139 ggr. | Permalink
Verkligt fina naturbilder utan favorit, kolade dom förra också.
😊
Svar från Vibybo 2016-06-06 21:48
Tack Hans-Åke. Jag trivs alltid i naturen, oavsett. Men det är trevligt med lite annat också där jag kan träffa folk (utomhus, jag är infektionskänslig). Dina bilder ger mig olika känslor, de tål att se på och fundera. Själv försöker jag bara förmedla den underbara känslan av att kunna stå mitt i ALLT, och se vad som händer. Men jag kan ju i bilden inte få fram ljud, doft, och vindens lek.
Fortfarande mycket, mycket fint! Tvåan som visar rödspovens vingar är favoriten/ Björn T
Svar från Vibybo 2016-06-07 07:17
Tack! Ibland finner jag mycket av intresse när jag är ute och går, ibland ser jag väldigt lite att ta bilder på. Om skillnaden sen beror på mig eller naturen vet jag inte.