Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Gatufoto?

Har tagit ett par korta promenader i byn om kvällen, och tagit lillkameran i fickan. Tycker mig förstå att gatufoto skall vara i folkrika storstäder, men i byn är sällan någon ute, och här ligger gårdar mitt i byn, så det är vad som finns att välja på. Om det då är gatufoto vet jag ej, men jag står på gatan och tar foton, ofta är gatan med på bilden. Det är i vart fall en trevlig sysselsättning för en lite klen pensionär. 

Pizzerian sedd genom busskuren. Här är inte direkt något arrangerat att roa sig med, men det går att beställa pizza, eller ta bussen (10 kr och 15 minuter) in till staden.En väns hus. Tog denna och föregående bild för ett par dagar sedan, i skymningen. Fri hand.I går kväll var det mörkt när jag gick ut. Och denna gång satt kameran fast på ett stativ, fick syn på det när jag städade, och tänkte att nu går jag ut och använder det. En gata. Inte ett liv som vanligt. Det här är genomfartsleden i byn, jag bor vid den. Denna kväll kom det faktiskt hela 5 bilar tror jag under tiden jag var ute. När jag tog denna bild stannade faktiskt en bil, och frågade vad jag sysslade med. Jag sade som det var, en pensionär som tog mörkerbilder för han hade inget bättre för sig. Men en självutnämnd privatpolis som bilisten nöjer sig inte genast med en sådan förklaring, utan framförde mera misstänksamhet. Jag hade inte mycket för min vänlighet. Bilisten åkte, och jag gick genast in. Jag har flera gånger tidigare stött på dessa privatpoliser när jag gör något helt oskyldigt, de brukar ge intryck av höggradig självrättfärdighet, och viss grad aggressivitet. Eftersom jag varken är stark eller snabb. var det bäst att retirera. 

Inlagt 2016-12-22 11:10 | Läst 2434 ggr. | Permalink
Du har i alla fall fotat gator.. :-) Vet inte riktigt vad den slutliga definitionen på 'gatufoto' är, men min EGEN känsla är att det helst ska vara en människa med, i nån slags aktivitet eller skeende.. och gärna oregisserat tycker JAG! Helst ska man vara 'den där flugan på väggen' som bara iakttar/fotar, utan att man märks när bilden tas.. det blir mer spontant då, tycker JAG. Låter som den där bilisten som stannade har något problem.. I en större stad finns sällan sådana individer som beter sig så, här händer så mycket och rör sig så mycket turister med kameror överallt och när som helst, så få orkar bry sig..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2016-12-22 12:37
Tack ska du ha Jan, inne i staden verkar ingen bry sig om fotografering, det har du rätt i. Inte ens när jag stod bland folk och fibblade med 5 kameror, var det någon som visade nämnvärt intresse. Jag tror du har rätt rörande definitionen gatufoto, åtminstone som jag uppfattat det här på Fotosidan genom att iaktta helt enkelt.
Du skulle ha fotat den lite aggressiva bilisten, visat med handling vad du gjorde.
Finns många lustiga, men ibland är det bra att folk har koll fast de behöver ju inte vara aggressiva.
Är så mycket inbrott i vårt område så jag vore nog glad om alla höll koll.
Men lite foto blev det ju och gator har du med.
Svar från Vibybo 2016-12-22 13:01
Tack Margareta, att hålla koll är bra, det gör jag själv, och ringer polis vid behov, men att bli misstänksam mot och fråga ut pensionär med kamera är sjukt. Och sjuka typer provocerar jag inte.
Konstiga människor man kan råka ut för! Du fick några fina kvällsbilder innan du tappade sugen iallafall!
Svar från Vibybo 2016-12-22 17:26
Tack Dan, kameran är ett bra sällskap. Tog lite utsiktsbilder från ett parkeringshus idag när ett paket skulle hämtas, det gäller att passa på.