** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Vinterskog - sista delen - GLITTER!

Ja, nu blir det bara glitter. Detta oemotståndliga glitter, du glädjespridande ögonfägnad, du källa till fascination. Det blev 9 nästan likadana bilder, kanske outhärdligt upprepande för en del, men glädjande för andra. Själv kan jag inte få nog. Omanligt? Tja, jag har ju en kvinnlig njure och därmed kvinnliga gener inbyggda också. Transaplanta. Men i övrigt är jag strikt manlig. 

Var ute en runda igår för att möjligen få en vårfågelbild. Såg jag några? Jodå, 2 lärkor varav en säkert sånglärka, samt en flock småfågel, av ljudet att döma hämplingar kanske. Några bilder blev det inte. Öppet fält, kraftig vind och regn, ett par grader över noll. Elcykeln får dra i tjällossning och lera. Utrustningen låg tryggt i ryggsäcken. Sedan har jag börjat läsa "Trädens hemliga liv", den är duktigt bra. Författaren iakttar, ser mönster, läser på. Just det tänkesätt jag uppskattar. Men nu över till glittret. Bilderna är tagna för en vecka sedan rakt in i en förkrympt buske på en halv meters höjd.

                

Inlagt 2017-03-04 09:17 | Läst 1089 ggr. | Permalink
Vackra bilder från små smycken som glittrar som kristaller i solskenet.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-03-04 10:41
Tack du Stig, jag älskar att ta bilder på ljus och glitter.
Naturens egen glamour och glitter, helt gratis och oemotståndligt, det kan jag hålla med om.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-03-04 10:42
Tack Lena, så sant!
Vilka vackra glitterbilder Det är fint med is och sol Fina bilder Ha en skön helg Gert
Svar från Vibybo 2017-03-04 11:01
Tack så mycket Gert! Ha det bra i helgen!
En vacker bildserie, där du har lyckats fånga ljuset i dropparna, det korta skärpedjupet gör bilderna ännu tydligare.
Svar från Vibybo 2017-03-04 11:13
Tack du, Tamrons 90mm är bra på det, önskar mig deras 70-200 med tiden. Och fånga bästa ljuset är ju det bästa med foto. Sedan är det ju också avvägningen i framkallningen, glitter och glöd kontra skärpa.
Hej Stefan.
Naturens egna diamanter fotograferade med rätt ljus och skärpedjup.
Jag kommer ihåg att jag ville ha en Tamron 90mm Macro, när jag var ung, men det fanns inga pengar för sånt då. Jag vet att det nu har uppdaterats till dagens krav.
Med foto hälsning från Erik.
Svar från Vibybo 2017-03-04 17:32
Tack du Erik, när man var yngre gick alla pengar till barn, amorteringar och så. Det var inte snack om dyra objektiv. De sista åren på arbetet sparade jag på semesterdagar och kompdagar, tog ut det i pengar när jag slutade, och köpte optik för pengarna. En välplanerad dröm.
Vackert ! Visst är det härligt att sjunka in i bling-bling världen, man blir som uppslukad.
Kul att ni fick lite snö och is så du kunde genomföra detta !
ing-marie
Svar från Vibybo 2017-03-04 17:37
Hej Ing-Marie! Visst är det underbart att få någon drömvinterdag på ett år. Skulle önskat 2 veckor med 20 grader kallt i Januari, men tyvärr. Men nu är det vårspaning som gäller. Det blir lite segt i nermulet väder med ett par grader över noll. Har beställt bilder på papper idag, och gjort exponeringsexperiment i trädgården, samt på grädde på moset, funnit en begagnad Canon 200 2.8 som jag tog direkt annonsen kom ut.