Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Nära butiken

Så åkte jag med en bil igår som skulle till en butik i en avfolkningsbygd, för jag visste att 150 meter från butiken fanns en skogsdunge jag ville undersöka lite närmare. En liten dunge, men fin. Där fann jag som förväntat den vackra Anemone Nemorosa, en sann skönhet, och alla hennes vänner. Det vackert klingande namnet försökte jag översätta, tror Nemorosa betyder tjock! Låter förolämpande i våra dagar. Hon brukar öppna sig mot den livgivande solen, men den ville inte visa sig igår. Men hon var fin ändå.

Här är den lilla lilla skogsdungen i den lilla lilla byn där den lilla lilla ån flyter fram.Hon trivs nära vatten.    Anemone Ranunculoides låter inte lika behagligt, men är vacker ändå. Såg vårlöken också, men den kom inte på bild.Denna vet jag inte vad det är, men den såg så fin ut.Denna växt kan jag inte heller namnet på, någon som vet?Här har en återvinnare gjort ett fint mönster.På andra sidan skogsdungen fanns en åker, där denna skylt stod. Förmodligen uppsatt av någon befogad anledning. Skyltar som denna får mig att fundera på mänskligheten.

Inlagt 2017-04-06 09:38 | Läst 1263 ggr. | Permalink
Du frestas med vitsippor du :-) Men dom dyker nog upp här snart också.
Vilket vackert mönster dom små krypen har gjort, ett riktigt konstverk
Skyltar kan man ofta le åt, men det gör nog inte dom som satt upp dom. För dom som borde läsa vad som står, brukar inte ens se skyltarna.
ing-marie
Svar från Vibybo 2017-04-06 11:39
Tack Ing-Marie, här känns helt klart som vårväder nu, sol och lite frisk vind. Tiden att njuta i trädgården och göra en del hemmajobb är här nu, blir mindre fototid då. En stare har inspekterat och städat en holk under några dagar, blåmesar och pilfinkar bygger i andra.Fasantuppen är ganska punktlig runt halv åtta, då får jag ut och servera frukosten. Är pigg idag.
Vackert på Österlen, tycker jag känner igen mig, vad heter den lilla byn? Agusa tänker jag på, må gott, LO
Svar från Vibybo 2017-04-06 14:07
Hej! Det är inte Agusa, utan Lillehem, ett par km inåt land från Maglehem. Där har Sven sin köttbutik. Hela omgivningarna är sådana, att jag vid ork vill åka dit och bara promenera, utforska. Böljande, omväxlande öppet - skog, och små vattendrag, ingen direkt turistort. Kan det bli bättre?
Dubbelolle 2017-04-06 22:30
Kom på det sen, Sven Allan med utegrisarna! Lillehemstrakten är mycket vacker, och man kan vandra runt där utan att märka av några turister, så lugnt o skönt. Hälsn, LO
Vilken härlig plats och ett fint hus o alla vitsippor vårlökar trädet var mycket vackert och vad trevligt att du fick Gulsippor med de har inte börjat blomma här ännu Ha en skön dag Gert
Svar från Vibybo 2017-04-06 15:34
Tack Gert! Det är ju några odlingszoner varmare där än hos dig, du har det framför dig att se fram emot. Platsen ser härlig ut, förmodligen för att den inte drabbats av ekonomisk utveckling.
Vi var uppe i skogen för ett par dagar sedan och då tittade ett par små frusna Blåklockor fram under fjolårslöven, men Dennis(fyllde 2 år igår) och jag skall återvända i morgon så får vi se om de har hänt något. Vackert att se dina Vitsippor och de andra okända växterna. Men får vi lite värme så lär det explodera här också.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-04-06 19:01
Hej o tack Stig. Det är bra om våren är lite återhållsam och inte far iväg hej vilt, då slipper naturen bakslag. Du får ge dig ut och se vad Dennis kan nosa rätt på.