Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Ängsblommor

Även om jag nyligen tagit bilderna (midsommardagen), har mycket av blomningen på ängarna minskat redan. Tiden går rasande fort. Och just nu är inte många ute och ser blomning ändå, för vinden kastar runt på fälten i det mulna vädret. Ett nöje att ta bilderna var det i vart fall. Det är på nära håll, för det ville jag, har alltid gillat de där små detaljerna, de som gör det. Min artbestämning är inget vidare, det är bara ett försök till sådan bestämning som görs här nedan. Fotograferingen var ganska svår i vinden. Börjar med gult för att sedan glida vidare i färgskalan.  

 De fyra första påminner om käringtand, i vart fall är det en liten låg blomma som trivs i stora antal på ängarna.     Kanske samma art?  En favoritblomma på ängen är det.     Här växer den mitt i gruset på den lilla ängsvägen -      en egen liten värld.      Liknar gulplister men ändå inte. Täcker någon kvadratkilometer ihop med några andra blommor.      En fibbla möjligen?      Gökblomster      Ängssyra      Förgät-mig-ej.      En fröställning till en gräsliknande växt.      Fröställningar är också fina.      Som här på gökblomstret. Liknar randiga byxor från någon teater i mönstret.  

Inlagt 2017-06-29 19:24 | Läst 2983 ggr. | Permalink
Eleganta blombilder i mjuka färger! Och jag tycker alltid att mulet väder ger dom bästa färgbilderna, precis som dina bilder här!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-06-30 09:31
Tack Björn, sommarsolljus är lockande, men hårt. Efter-regnet-ljus är fint för det gröna, och mulet eller skymning är ett mjukt ljus.
Jag kan inte hjälpa dej så mycket mer med artbestämningen utan får bara njuta av de vackra blommorna. Synd att det går så fort och så är allt over, men som sagt....fröställningar är också fina och senare på sommaren blir det fröställningar med dagg.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-06-30 09:32
Tack Lena, och till vintern fröställningar med frost, som också är ett tacksamt fotoobjekt.
Vilka vackra blombilder du har fotograferat och vist är det käringtand plister finns i gult o vitt är vanliga fibbla är det men det finns många arter fröställningarna vet jag inte Ha en bra dag // Gert
Svar från Vibybo 2017-06-30 15:28
Tack Gert! Känns bra att ha skrivit rätt.
Vackra ängsblommor, det finns mycket som blommar utanför trädgården nu, så det är bara att njuta.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-06-30 15:29
Tack Stig, det gjorde jag i regnet i dag, men tiden går snabbt förbi. Fint familjealbumsreportage från din Panasonic.
Stican 2017-06-30 18:02
Tack Stefan för din kommentar om mina familjebilder och mer kommer i en fortsättning.
Ha det gott/Stig
Det finns mycket vackert att upptäcka, du visar en del här.
Det blommar fint här nu, bara tiden att gå ut och föreviga det saknas och kanske lite lugnare vind för blåser gör det här också.
ing-marie
Svar från Vibybo 2017-06-30 15:31
Gå ut, gå ut tös och fånga innan det är försent! Du tar ju så fina bilder, hoppas du får lite tid över.