Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

I går

Gick ut på gräsmattan i går och tog några bilder, det gick bra, gjorde vid dem i går kväll.   

  Hallonen ger ganska bra skörd ännu      gräsmattan får vara oklippt och våt, allt mer gulprickig av löv       Den största tillgången med tulpanträdet är dess höstlöv som jag tycker om       en bild på lövet, det som jag vill visa är nätmönstret i mitten. Ser ut som en vägkarta över vilken by eller vilket gammalt villaområde som helst som fått växa fram organiskt, utan stadsplanerares linjaler de smäller folk på fingrarna med. Det är fascinerande med mönsterigenkänning i naturen, det går i igen i alla skalor, materier, aggregtionstillstånd, tiden, händelser.      Detta löv såg fint ut      på mer nära håll har det linjer som strävar på ett harmoniskt sätt, som en båt t.ex.       Clematis montana  och solljus      att se höstsolen genom äppelträdet ger fin höstkänsla      linjer och färger        den till synes ömtåliga franska rosen börjar bli naggad i kanterna av fukten   

Inlagt 2017-10-18 10:01 | Läst 717 ggr. | Permalink
Naturen levererar fint fortfarande och det gillar vi! Såg hallon även här i Täby igår!
Svar från Vibybo 2017-10-18 13:52
Tack Dan, det lär minska i veckan när temperaturen blir mer normal.
Fortfarande härliga sommarfärger i dina bilder Stefan! Här uppe iDalarna finns nu inte bär kvar, annat än som olvon tex som väl sitter kvar hela vintern. I natt räknar vi med frost/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-10-18 13:55
Tack Björn, hade gissat på att det var läge för frost på din breddgrad, här kan bli enstaka hallon månaden ut skulle jag tro om det inte fryser.
Naturen går till vila för att sova sin långa vintersömn, för att hämta kraft att på nytt slå ut i den vår som åter väntar oss, där bakom hörnet. Enkla fina bilder.
😁
Svar från Vibybo 2017-10-18 13:58
Tack Hans-Åke, i går kände jag inte för något komplicerat, men efter att ha bytt antibiotika för andra gången är jag piggare för tillfället. Känns rätt skönt med vintervilan nu, har sett fram emot den.
Fina bilder från din höstträdgård.
Lövet med dess mönster det nästan ut som man ser landskapet då man flyger över vissa områden.
Svar från Vibybo 2017-10-18 13:59
Tack Margareta, tänker ofta så när jag står och ser på ett löv. Saknat dig här.
Margareta Cortés 2017-10-19 10:35
Tack Stefan, trevligt att vara saknad. Sommaren tillbringade jag utan att vara så mycket ute på nätet och hade inte så mycket att skriva om, då blev det knapphändigt med kommentarer dessutom. Nu är jag tillbaka.
Vilket härligt hallon! Fina bilder på gula höstlöv också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-10-18 21:00
Tack Bjarne, får glädjas åt närmiljön som det heter, men dina bilder från Holjeån fick mig att vilja åka dit när jag orkar med det.
Hej Stefan.
Det är alltid svårt för mig att välja favoriter i dina serier. Det måste dock vara ett plus.
Jag gillar din jämförelse med kartan och mönstret i det blekade bladet.
Mycket snygg serie - som vanligt.
//Erik//
Svar från Vibybo 2017-10-18 21:58
Mycket tack Erik, det glädjer mig, mönsterigenkänning är intressant.
Vackra höstbilder från din trädgård och att du fortfarande kan skörda Hallon gör mig lite avis, hos mig blev det dåligt med den varan. Men det blir en del Björnbär i stället. Den franska rosen är söt och dina höstlöv är fina de också.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-10-19 11:26
Tack Stig, hallonen borde ge skörd från försommaren till frosten, men det blev senare i år eftersom hela beståndet beskärdes jäms med marken på våren. Och det blev nog bra att förnya så någon enstaka gång, det är många fler skott nu.