Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Vid havet den 6 Oktober

Fler bilder från den bästa tiden på dagen - morgonen. En promenad vid havet, Åhus närmare bestämt. 

 Startar tidigt, de första fåglarna har just börjat flyga.      Så uppenbarade sig korset.      Stararna satt lugnt på en sten och vaknade till. Solstrålarna hade bara nått stenens kant.    Gässen fick symbolisera Friheten.      Skulle tro det är bläsänder som värmde upp vingarna en runda. Solen når dem så knappt baktill, en utmaning för kameran.      Marken var gulprickig över hela fältet i fågelskyddsområdet.      Säv i kraftigt morgonsolsmotljus.      men här är morgonljuset mildare.      Grönfinken satt stolt i toppen      av klibbalen, tror det är en klibbal för bladen är tämligen rundade och kottarna har individuella skaft.   

Inlagt 2017-10-22 11:48 | Läst 780 ggr. | Permalink
Oj vilka vackra soluppgångsbilder, och snyggt med fåglarna straxt under solen. Bilderna på Grönfinken är också fina men den andra bilden med korset blir min favorit.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-10-22 14:39
Tack Stig, det gäller att försöka bevaka och pricka rätt när fåglarna passerar, samt ha en del tur. Korset bara uppstod en stund helt överraskande.
Härliga bilder, vackert! Den solnedgången alltså är ju magisk! /P
Svar från Vibybo 2017-10-22 17:48
Tack, härligt magiskt känns det!
Vilken fantastisk soluppgång! Härlig bildserie! Måste varit uppfriskande!
Ha det gott!
//Micke
Svar från Vibybo 2017-10-22 17:49
Uppfriskande är ett väl valt ord, känner man sig lite halvdan är en sådan morgon väldigt uppiggande.
Lätt att förstå att havet lockar på morgnarna med dessa vyer och djurliv mot öster.. En 'fri' horisont är alltid lockande! Kul att det fanns Starar kvar fortfarande då! Här är det längesedan man såg en sådan..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-10-22 18:27
Tack Jan, det är nog en vecka sedan jag var en sväng på ängarna och då fanns där en starflock, de följer boskapen skulle jag tro.
Vackert så det förslår, soluppgångar är det svårt att se sig mätt på. Den med korset var lite extra också. Det är fantastiskt vid havet.
Svar från Vibybo 2017-10-23 16:26
Tack Margareta, det är skönt de morgnar jag kommer upp och ut i tid, det blir ju lättare nu när solen går upp senare.