Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

603 - tillbaka i sommarängens drömmar

Ute blåser och regnar det kraftigt hela dagen, tur det inte blåser öster ifrån, då kunde det bli översvämning i staden. Det är en mycket kall och blöt vind, håller mig inne, väldigt trött.  Så det får bli ur det rikliga sommarlagret. Bilder från 11 Juli.     

  Nu startar jag med insekter, hav överseende över en trött gubbe om det blir fel art. Detta tror jag är en grön ängsgräshoppa, vilket vore logiskt, den är grön, en gräshoppa och återfanns på en äng!           Sen blir det värre, kanske glänttornsgräshoppa?         Denna figuren fördrog en placering med endast lite sol.        Så söt, skulle gissa på haghumla, en humla fotograferad i en hage, kunde ju vara rätt.         Raskt tillbaka till 2016 - 12 - 03. Ser ut som tidig vår faktiskt. Björktrasten, kommer varje vinter.        Sen lite färg - ett litet fläderträd som ser lika fint ut varje vinterhalvår. Någon gul lav får det att stå ut färgmässigt, lyser gult på långt håll.       Och ännu mer färg, hagtorn - en prydnad i varje hage.    

Inlagt 2018-01-03 14:25 | Läst 740 ggr. | Permalink
Många fina bilder! Fjärde bilden är vinnare även björktrasten samt sista bilden.
Svar från Vibybo 2018-01-03 16:05
Tack, en del dagar är gräshopporna mer stillsamma, tacksamt för mig.
Vackra sommarbilder du visar oss, kanske är det dags att kolla lite bland fjolårets sommarbilder för ute blåser det gråmulna vindar som inte inspirerar till något. Haghumlan får mitt gillande i dag.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-01-03 16:57
Tack Stig, det är ju roligare att ute rulla sig i grönt gräs under blå himmel än att sitta inne dessa dagar. Men det finns en mening med det: Ta hand om gamla bilder, läsa nya böcker. Allra bäst vore väl att ta hand om människor i stället, men det orkar jag inte just nu, är oftast infekterad på vintern.
Gröna somriga bilder. VI hittade faktiskt en stor vårtbitare i en blomma som min syster tagit in för det är så kallt på nätterna här i Texas. Det brukar sitta anolisödlor i den växten annars men nu var det en jätteinsekt. Den fick sitta kvar, ingen är hysterisk över ett sådant litet djur i detta hushåll.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-01-04 01:19
Tack Lena, just stor grön vårtbitare tillhör min tidiga barndoms mer bisarra minnen, den bet sig fast i fingret, och när jag slet bort den satt huvudet kvar.
Ja idag var det inte roligt att vara ute..inte ens doggen ville gå ut, vände efter 10 meter.
Men lite sommarbilder piggar ju opp.
Mv/Gunte..
Svar från Vibybo 2018-01-04 01:21
Tack Gunte, funderade just i förmiddags om grannen verkligen skulle gå ut med hunden, eller bara släppa ut den genom dörren.