Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

616 - i skogsbrynet 6 Juli

Praktiskt med bildlagret i hälsosvackor. Håller på med framkallning av 290 bilder från en sommardag då allt stämde och motiven riktigt kastade sig över mig. Det tar en del tid, men är en fin sysselsättning då tiden tillbringas mellan sängen och datorn. Att se på TV är trist i längden. Dagens bilder är tagna i gränsen mellan skog och fält en dag då sommaren kändes härlig och evig.   

   Steglitsen satt still några sekunder.       Nyckelpiga och åkertistel.       Porträtt       Brun fluga, något för entomologer, kan ej själv artbestämma       samma här, av avlånga bruna baggar finns det säkert mängder av arter.      Tror detta är en fullvuxen svinamålla. Som späd är det en av de godaste växter som finns, med en mild smak av gröna nötter.    Gul flockblommig växt, vanlig utanför byn, men vad är det?   

Inlagt 2018-01-16 16:53 | Läst 1059 ggr. | Permalink
Fina bilder. Den tredje bilden, nyckelpigan är riktigt fin, jag har svårt med att få rätt fokus på nyckelpigor i ansiktet, men denna var bra och fin omgivning

Steglitsen har du nog ljuset upp, skärpt upp lite för mycket för den är ganska kornig

För något år sedan så låg jag ett halvår efter i framkallningen, det var en stor tröskel att komma över. Tack vare att det inte varit något bra väder på några dagar nu så ärjag helt o fas, inga bilder i bagaget :)

/peter
Svar från Vibybo 2018-01-16 19:18
Tack, jag har precis samma erfarenhet, kamerors autofokus och nyckelpigor är en problematisk kombination, det blev många bilder att kasta. Du har alldeles rätt om steglitsen, dels var Tamron 150-600 ett utmärkt men oftast för mjukt objektiv på 600 mm, dels hade Canon 7DII lite väl mycket brus i en del lägen.
Steglitsen är ju så vacker där den sitter och nyckelpiga på tistel känns väldigt somrigt. KÄnslan är långt borta när man precis stigit innanför dörren och blötsnön smälter på hallgolvet.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-01-17 08:34
Tack Lena, förstår mycket väl det känns långt borta då.
Mysiga sommarbilder igen, men det kan man inte få nog av. Ute snöar det och kanske 2 decimeter har det nog kommit så vi har pulsat oss fram i stället för promenad. I dag får Steglitsen min poäng.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-01-17 12:50
Tack Stig, jag har sol mer eller mindre samt barmark. Får stanna inne med feber dock.
Steglisten har så vackra färger som en liten papegoja.
Nyckelpigor är också vackra och alla bilder du visar här doftar av sommar.
Svar från Vibybo 2018-01-18 11:27
Tack Margareta, försöker själv dofta sommar nu efter nattliga febersvettningar.