Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

619 - inte direkt romantiskt, eller?

Efter en stärkande 13 timmars sömn blev det en promenad bortom fiskaffären, där ån rinner ut i havet. Ibland samlas där mängder med fågel. Men icke idag. Det var grått, ovanligt många flanörer för en fredag, men naturen bjöd inte på mycket, eller så hade jag inte förmågan att finna i dag.    

   Så här såg det ut.   Och så behandlade de få fåglarna mig.      Andra sidan ån var hamnen, där rådde liv och rörelse, en kall vindstilla vinterdag känns oväsendet från hamnen mer, normalt märks det inte.      Sen tog jag en bild på det fula i stället. Tror att det fula är ett underskattat fototema. Övergivna båtar kanske kan bli ett annat tema här också. De är ju egentligen övergivna drömmar, drömmen om frihet, fint väder och fisk, drömmen som inte blev av.        En något svårtolkad skylt står där som ett tecken i naturen, en del av det fula. Men andra gillar gamla slitna saker å andra sidan.      Det kan jag också göra. Detta är min nya grötsked, invigd med havregröt och krusbärssylt just denna morgon. Är glad över den, och kommer att fortsätta slita på den. Tillverkad 1797 i Stockholm av Nils Hellberg, som gjort den för hand. Det känns när jag äter, att skeden är tillverkad med omtanke, den är faktiskt helt perfekt som grötsked. Tänker på hur svårt det var att få ur silvret från berget under 1700-talet, transportera det och hur dyrt och få förunnat att köpa för ett fåtal. Hur jag idag kan köpa den för mindre än silvervärdet på auktion, ack ni historielösa budgivare!

Inlagt 2018-01-19 14:51 | Läst 928 ggr. | Permalink
Jag gillar ändå första bilden trots väderlek och brist på fåglar. Fint att du lyckats komma ut igen. Andra bilden är ju också så typisk. Precis när man fått dem i fokus , splutt!...borta. Hur kommer det sej att du plötsligt har en ny grötsked? Har det hänt något med alla andra skedar i kökslådan eller var det här något du bara "kom över" av en slump.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-01-19 17:04
Hej och tack! Ny grötsked, är väl egentligen en liten svaghet för 1700-talssilver jag har. Äger inte något nämnvärt av det, för det fina är för dyrt. Men jag gillar dess form, historia och att se på det, det är både vackert och har ett innehåll i sig.
Fint ljus i första bilden. Det är förvånansvärt många bra bilder det kan komma ur de där dåliga dagarna med nästan bara mulet /Peter
Svar från Vibybo 2018-01-19 17:08
Det har du alldeles rätt i, men det klickade inte riktigt ute idag, såg inte det där Motivet med stort M, kanske vandrade tankarna. När jag började ta bilder hade mina handskar, som ofta, tryckt omärkligt på några små knappar på kamerans baksida, och diverse meddelanden dök upp i sökaren. Sådant kan irritera och få en ur balans innan man fått rätt på det. Önskar Panasonic införde en svåråtkomlig knapp "lås allt utom avtryckaren".
pdahlen 2018-01-19 17:37
En sådan lås allt, behövs på Nikons också:). Jag har ändrat vitbalans och filformat/kvalitet utan att veta om det förrän man kommer hem
Skönt att du kom ut igen och bilderna har fint ljus, särskilt den första. Men inte är det särskilt grått med mellansvenskt mått, där finns både blå fläckar på himlen och solljuset skymtar.......Hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-01-19 22:29
Tack Björn, möjligen satt det grå invärtes.
Åja, du fick allt till en del bra bilder! Fösta tycker jag är jätteskön med vackra moln och fint ljus som speglar sig i vattnet runt de små öarna.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2018-01-20 10:07
Tack Bjarne, det var det enda jag fann som skulle kunna bli en bild i vanlig stil, i resten fick jag söka nya områden.
Första bilden är alldeles utsökt i all sin enkelhet..
Mv/Gunte..
Svar från Vibybo 2018-01-20 10:08
Tack Gunte, det värmer i min tillvaro just nu.