** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

621 - Lärkor

Har tillbringat dagen i ortodoxa kyrkan, aldrig besökt en sådan förut. Det var ett lika förvirrande som trevligt möte, mycket intressant. Har fått otroligt många nya intryck, och är helt uttröttad efteråt. Så många språk, olika kultur m.m. Tog inga bilder, men fick ett samtal med en amatörmålare, så lite bildmässigt blev det ändå. I vart fall, det blir bilder på lärkor i dag, från midsommartid 2017.  Först sånglärka, sedan ängspiplärka.   

   Värmer upp i första morgonsolen          Den uppåtgående solens orange strålar                           

Inlagt 2018-01-21 15:05 | Läst 987 ggr. | Permalink
Härliga lärkbilder !
Vilken energi dom har. Bild 4 nerifrån ser verkligen sur ut, den kanske tror att du skall äta upp insekterna för den :-)
ing-marie
Svar från Vibybo 2018-01-21 18:07
Tack Ing-Marie. Visst är det energi! med tidig start och underbar sång att bara stå under. Det är underbara dagar. Hur de överlever våren är en gåta. Så tidiga i ankomst, brunfrusen mark med iskall vind, stackare, men de fixar det.
Lärkor är inte så dumt! Redan i februari kan de första dyka upp.. ibland i en snöfri dikeskant eller vid nån isfri strand.. har själv sett det, håll utkik! Det är ju ett vårtecken om något.. men dom brukar inte sjunga än! Själv så hade jag nog den finaste vinterdagen hittills denna vinter, med både dimma och strålande sol, vindstilla och minusgrader därtill..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-01-21 18:12
Tack Jan, det låter som en toppendag. Här var fint just som det ljusnade med tunt lager nyfallen snö, tyvärr töade det bort snabbt. Som jag skrev till Ing_Marie, så är de tidiga ja, och jag förstår inte hur de klarar sig, måste finnas fettrika frön i den frusna bruna marken. De är bland de tidigaste fåglarna.
Lärkor är jag dålig på att känna igen så den här bildkavalkaden uppskattar jag mycket. Kul att du lyckats fånga dem med mat i näbben och i en mängd olika olika poser även i luften.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-01-21 18:21
Tack, har gott om dem på sommaren, så då och då tar jag lite bilder på dem. Just när de matar ungarna är det en klar möjlighet att fånga dem med mat i näbben med de täta turer som görs, troligen sjöng den som flyger och har mat i näbben, klarar det också.
Riktigt fina bilder på lärkorna, tycker det är svårt med lärkor (de ser i princip lika ut) /Peter
Svar från Vibybo 2018-01-21 18:22
Tack Peter, lite har jag lärt mig, men ibland har jag fel.