** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

625 - vid bäcken

Fortsätter i dag vid bäcken.   

   Prövade med en s.k. dragning, så här blev det.      Vände sedan blicken nedåt. När olika element möts händer det saker.          Vinterväxtlighet       Vid bilen fanns en fågelmatning. Jag gjorde ett experiment som utföll så här gång på gång: Gick tomhänt till lagom fotoavstånd, alla fåglar inkl domherrar, mesar och så satt kvar. Men varje gång jag tagit långa kameran i hand avvek alla fåglar spårlöst, men en gång satt ett par pilfinkar kvar, men på håll. Gjorde så 3 ggr, sen gav jag upp.         Försökte med 1/15 sekund och 200mm, dual IS fungerade.       små obetydliga detaljer           när vatten illustrerar fart.   

Inlagt 2018-01-25 19:25 | Läst 753 ggr. | Permalink
Fint med speglingarna i vattnet. Gillar särskilt tvåan och trean. Här blåste halv storm idag så det blev inget utegående och tala om/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-01-25 20:09
Tack Björn, jag stod still och begrundade, det är då man får syn på sådana saker som speglingarna. Blåser det stormigt här lämnar jag cykeln stående, vinknuffarna kan få en i diket, det har hänt några gånger.
Måste ta mig till en bäck snart kan jag känna.. gillar 'blänket' i bäcken extra mycket!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-01-26 12:43
Tack Jan, det borde inte kosta staden mycket att anlägga en bäck från berget genom Tantolunden och vidare.
ehrsa 2018-01-26 12:56
He he, varför inte? Det vore nått.. Problemet är att hela (nästan) berget är ett stort hålrum.. Det är en 'sand & saltsilo' där stadens sand och salt för halkbekämpning förvaras.. Det är en asfaltväg ändå upp till toppen, där torr sand och salt tippas ner i olika hål och hamnar i olika hanterbara högar nere i berget.. sen portioneras detta i sin tur ut till olika områden i staden, eller direkt till en sand eller saltbil. Det finns två stora 'lastbilsportar' ner i berget från strandpromenaden.. Trots detta utrymme i berget så verkar det finnas en del grundvatten, det bildas alltid fina istappar här vid berget nära mig vid minusgrader! Kanske att det här stora utrymmet i berget också är en del i civilförsvaret.. men det vet jag inget om!
Hälsn!
Det är fint med ringande vatten och jag gillar de sista bilderna.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-01-26 12:44
Tack Stig, det är enkelt beskrivande bilder, och ibland är de de bästa.
Inga linslusar dina fåglar i dag, men vattnet samspelade fint med dig.
Svar från Vibybo 2018-01-26 12:45
Tack Margareta, en får vara tacksam för det, lätt att bli bortskämd annars.