Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

638 - vid havet

Var ute vid havet i förrgår, bara på någon km att gå finns det mycket att se. Startar med landskapet, häng med på en runda!    

   Brukar starta ner här, känns som porten till äventyret, finns där fåglar? vackert belysta motiv, detaljer?        Svänger av ner mot havet till                       Det finns ett ansikte i stenen        ovanpå en annan sten fanns lavar         och ur snön stack det upp grästovor.    

Inlagt 2018-02-06 16:54 | Läst 375 ggr. | Permalink
Härligt med havet och bilderna blir ofta bra som dina!
Svar från Vibybo 2018-02-06 19:15
Tack så mycket Dan! En havspromenad ger ju alltid frisk luft, motion och D-vitamin i ljuset. Övriga faktorer som fåglar t.ex, kan bi hur som haver från gång till gång.
Tack för en trevlig promenad !
Ansiktet var ju häftigt.
ing-marie
Svar från Vibybo 2018-02-06 19:16
Tack Ing-Marie, det andra kommer sen, fåglar var det tyvärr ont om den dagen. Se svar till Stig.
Nu har även du fått smaka på lite vinter och du levererar snygga bilder på en vinterpromenad genom ett vintrigt landskap. Stenhällen med ansiktet sticker ut lite extra.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-02-06 19:19
Tack Stig, klart man stannar upp när man upptäcker ett ansikte sådär. Har gått där många gånger förr, men just denna dag var ljuset rätt och inget distraherade, märkligt så många gånger det går att passera utan att märka vad som fanns där.
Härliga bilder! Jag fastnar för den första som har ett vackert ljus.

Hälsar
Eva
Svar från Vibybo 2018-02-06 19:21
Tack Eva, det är så jag upplever ljuset i verkligheten där, men det krävde lite lätt redigering för att få det att likna minnet av det.
Härligt ljus! Ser ut som ni har samma mängd snö som här.. eller kanske 1 cm. mer.. Ser inget ansikte.. min hjärna är för stel.. Gillar bild 7 bäst där 'ön' lyft sig och blivit en hägring..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-02-06 19:24
Tack Jan, hade en bild med en hel sådan horisont av svävande punkter, men trodde ingen skulle vara intresserad och slängde bilden, där ser man hur fel jag hade. Kul att se på i optiken när inga fåglar visade sig. Ansiktet är mitt i stenen, ser åt vänster.
ehrsa 2018-02-06 19:53
Ok, jag kanske ser ansiktet.. :-) Hägring brukar tyda på ett jämnt fuktigt luftskikt med ganska små luftrörelser.. Såg en gång en sen sommarkväll för 30 år sen när det blivit mörkt och jag själv satt vid en brasa på en ö i ytterskärgården, en fyr med upplyst fasad och som blinkade efter ett givet mönster med sitt fyrljus. Mätte in kompassriktningen till fyren och kollade sedan upp blinkintervallet, det var fyren på Gotska Sandön som jag såg.. den ser man egentligen inte om den inte lyfts upp som en hägring! Finns en gammal 'legend' ute i Stockholms yttersta skärgårdar som t.ex. Svenska Högarna att man ibland har sett en större ö långt ut åt sydost vid horisonten, det enda som finns i den riktningen är ön Ösel i Estland.. Hägringar är spännande!
Hälsn!
Härligt att ha havet och motiven så nära! Härliga bilder!

Hälsningar Micke
Svar från Vibybo 2018-02-06 21:11
Tack Mikael, det är onekligen bekvämt för naturvännen.
Havet är speciellt och jag lever för långt från det för att se det särskilt ofta. Jag får titta i din blogg så länge.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-02-07 08:50
Visst är det så, havet är speciellt med större horisont, annat ljus och kargare kust än insjöns. Det känns som fria vidder att vandra i.