Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

669 - vårspaning

Från min vårspaning, i går och i dag. Skönt väder i går, iskall vind i dag, men det smälter så långsamt ute. Till och med småvägarna i Degebergatrakten var farbara, fälten är ofta renblåsta och snön samlar sig på vägen, men det gick fint med bilen. I går gick det att cykla utan vantar och mössa, åtminstone där det var lä. När jag fotograferade ute idag utan handskar och mössa blev det en riktigt skakig historia, fingrarna tålde bara några minuter ute.     

  De botaniska krokusarna är snabba att komma upp         medan julrosen lagt sig platt för kylan.      Tidiga knoppar       Vattnet och isen har dragit sig tillbaka där det är öppet       men stillastående vatten är fortfarande täckta med is, när de blir öppna kommer fåglarna direkt.      Herr fasan har målmedvetet promenerat över isen        isen hänger på träd och växtlighet      fin att se i solen och snart borta.      En grisfamilj i sitt hus, griskultingar tolkade jag som ett vårtecken        olika hus finns det med mycket halm att gotta sig i.      Kom inte så nära, vakten såg misstänkt ut.    

Inlagt 2018-03-07 14:54 | Läst 514 ggr. | Permalink
Det började lite vårlikt, krokusen hade kommit långt tycker jag, trodde de backat mer. Julrosen är också på G. Ser ut som det finns hopp
Svar från Vibybo 2018-03-07 16:00
Tack Peter, det går inte att hejda nu.
Jag spanade också i dag men hittade absolut inte något värt att bevara som minne av dagen.
Du hade turen med dig det blev lite av varje denna dag.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Vibybo 2018-03-07 18:35
Tack, det är inte dumt att ha lite tur ibland, plötsligt händer det!
Sånt här blir man ju bara så glad av att se. Både vårtecknen som blommor och knoppar men även grisarna. Om suggorna får tillräckligt med bomaterial klarar de en kull smågrisar utomhus även mitt i vintern. Det visade en etolog som heter Jensen för ca 25 år sedan.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-03-07 19:41
Tack Lena, de verkade trivas utmärkt. Fick tyvärr ingen bild när hela raden smågrisar skuttade i snön, hade inte klätt mig för detta och frös väldigt.
Hej Stefan.
Det ser rigtig godt og positivt ud. Det kan jeg lide at se.
Mange fine billeder.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2018-03-07 21:53
Ja, jag ser det bara positivt. Just nu snöar det ute, men det försvinner nog i morgon.
Ser väldigt skönt ut och hoppfullt också, här i Finspång, för att inte tala om Korsheden, är snötäcket fortfarande obrutet. En serie som tänder hoppet om vår också i mig!/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-03-07 21:59
Visst gör det Björn, dock lever jag i klimatzon 1 och du i zon 6, det är väldigt stor skillnad, kanske en hel månad? Men det kommer till dig, och då med en väldig fart skulle jag tro. tack!