Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

705 - spaning under förmiddagen, del 2.

Det blir ju igår förmiddag då, denna blogg är fortsättning på den i går. Full aktivitet i hemmet i dag, våren för mycket med sig, t.ex. fönsterputsning. Hade ett ärende in till staden i dag, skulle ta bilder på ett säkert snokställe på vägen hem, men där var för många som ville samma sak, det gillar inte snokarna, de gillar inte när folk ställer sig och glor på dem. Så det blev inga ormbilder då. Hämtade en begagnad kamera också samtidigt, köpt till ett rasande lågt pris, blir till att göra sig av med en av de andra då tror jag. Det var intressant att följa paketen med kameran; så här var tidsåtgången med frakten: Lördag kl 09, lämnas på postinlämning i butik. Ligger i butiken till måndag kl 17 då Postnord hämtar. Sen åker den från en liten ort i mellan Sverige till Malmö på 10 timmar endast, och är i "min" butik, postutlämning, kl 10 i går. Får avin på e.m. i dag och kan hämta den. Så nästan hela tiden låg den hos postombud på en hylla.    

  Sångare, åtminstone denna sylvia art har börjat komma, svarthättehona.         och hannen           Sävsparv       Sothönan häckar på samma plats varje år        Hararna springer här och där             Stötte på dessa granna bockar, visade sig glädjande nog vara 4 djur minst       get också        snabba som vinden        Plastfåglar såg jag också        Sen gick jag bort för att kolla ormvråkens bo, den hade just lagt sig, samma ruvningsposition som förra året.      gick runt på andra sida, plockade nässlorna där. Den hade koll på mig.   

Inlagt 2018-04-18 16:19 | Läst 889 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Fra denne serie falder jeg mest for Musvågen, der lige kigger op fra reden og får øje på dig.
Med venlig hilsen fra Erik.
PS: Hvad er det for et brugt kamera, som du har købt?
Svar från Vibybo 2018-04-18 19:57
Tack Erik, en obetydligt använd Panasonic GX7 med kitoptik för 1800. Jag vet att jag har flera liknande, men priset var bra.
Det ser ut att hända mycket omkring där du bor! Kul att få följa med på din tur med kameran, fina bilder fick du med dej!
Svar från Vibybo 2018-04-18 19:59
Tack Anne-Sophie, Här har hänt mycket i hemmet i dag, har inte varit så pigg en dag på nästan ett år. Putsa inne och ute, så och plantera.
Kul med Svarthätta, dom brukar ju vara bra på att övervintra här i Sverige, det är lite ovanligt bland sångarna.. Själv har jag inte sett någon under vintern, men dom är nog också snabba att återvända, när våren väl kommit! Ormvråken med ögat var ju också kul!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-04-18 20:05
Hej! Har aldrig sett någon på vintern ännu, den kommer säkert söder ifrån.
Sista bilden är ju väldigt läcker. Den har koll minsann.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-04-18 20:06
Tack Lena, har sett att ett nytt stort bo är på gång 100 meter bort i ett annat högt träd, men vet ej vad det är, glada?
Det var verkligen gott och blandat. Trevligt tur.
Fina bilder! Sista på vråken var lyckad och rolig.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2018-04-19 08:15
Tack Johnny!
Många bra och sista en höjdare! / Björn T
Svar från Vibybo 2018-04-19 08:16
Mycket tack Björn!
Ormvråksbo har jag aldrig sett, låter spännande att följa det. Bra med ett extra hus, så behöver man inte skifta objektiv så ofta. Ja, konstigt att frun får för sig att det ska tvättas fönster bara för att det är vår, då det är fågelsäsong också, jag åkte också på fönsterputs i veckan :)
Svar från Vibybo 2018-04-19 08:19
Det var gemensamt beslut med frun; jag var orolig för att det inte skulle bli dugliga bilder genom rutorna om ifall det skulle behövas. M4/3 hus är så pass billiga, att det är fullt möjligt med ett hus per objektiv, om man har ett begränsat antal objektiv vill säga. GX7 har ju tiltad sökare och skärm tillika, bra för motiv ur låg vinkel eller makro.