Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

708 - Vårkänslor

Det går med en rasande fart, såg svalor i går. Aprikos och persikoträden blommar. Skönt att bara finnas mitt i detta, sitta och ta in, njuta. Tror jag blivit av med en halvtam kanin, när jag ställde mig och glodde på den på gräsmattan så ignorerade den mig. Men efter några mindre vattenstrålar mot dess ändalykt har jag inte sett den på en dag. Mysigt att sitta ute och lyssna på vildhönsen - fasantuppen går runt i trädgården med en höna, han vaktar när hon äter och han yttrar ömma ord till henne hela dagen. Första lilla tulpanen syns också. Sedan är det motiv vart jag än vänder mig, bilderna läggs i stor hög, här är en bråkdel från de senaste dagarna. Alla med vårtema.        

    Doftviolen finns i mängd i gräsmattan        Den friska morgondaggen        Spindlarna har startat säsongen       Ännu har solen inte öppnat balkansipporna, en minispindel halkade med i bilden       Aprikosblommor är ren glädje och stora förhoppningar        En limosa limosa med posörskaraktär       Lövsångaren rev av en vårlåt      Videkuddarna är äkta vårkänsla, när de öppnas börjar sångarna anlända.             Skog med vårljus, den mörka fläcken i mitten är en ormvråk.   

Inlagt 2018-04-21 15:16 | Läst 2273 ggr. | Permalink
Fina vårbilder. Rödspoven var ju fin, har varit ganska nära? Har tagit för många bilder denna vecka, svårt att komma igenom alla, det är nog mer än 3000, så är det ju för fint väder och varmt för att sitta inne också.
Svar från Vibybo 2018-04-21 18:54
OJOJ! Vet ej vad jag är uppe i kanske 1000 denna veckan. Rödspovar kan vara olika, en del är inte så skygga, just denna var snäll, men bilden är ganska beskuren. Sen är som du säger, det lockar ute, men jag föredrar att inte vara mycket i stark sol efter några basaliomepisoder.
Lövsångarna är bra, dom talar ju om väldigt tydligt när dom har anlänt.. svårt för dom att hålla tyst! Trevligt med Svalor, de är 'riktiga' vårmarkörer de också! Annars så vet jag redan när sommaren kommer hit, det gör den 20:e Maj..! Då anländer den 'sista' fågelarten som är Tornseglarna.. sen kommer inga mer.. Och man kan lägga kameran lite på hyllan ett tag! Tycker ofta att det inte är så spännande längre med fåglarna då.. Möjligen kan man försöka ta rent 'subjektivt' lite vackrare bilder, det går ju alltid.. Fina bilder!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-04-21 18:57
Tack Jan, tror inte du lägger kameran, det finns alltid något där ute som lockar. Runt Maj-Juni finns ju alla blomster, insekter kommer och folk är ute och rör på sig, det händer alltid något. Tornseglarna är favorit, mest när familjerna skall hem igen, och svischar runt huset här i en vådlig hastighet, det går lätt en timme när man ser på det.
ehrsa 2018-04-21 19:08
Kameran kommer ligga framme på balkongen mycket från i slutet på maj.. i försök att ta en ännu bättre bild än förra året på Tornseglarna.. det blir lite som en sport att försöka få någon extra bra bild, men det är extremt svårt! Förra sommaren fick jag ingen bättre bild än året innan trots massor av försök.. Härliga är dom i alla fall! Det brukar vara 'föreställning' varje kväll här då, i nästan tre månader framåt.. det är en stor lyx!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-04-21 20:12
Jag har provat samma sport några år, extremt svårt ja.
Nu går det fort, det är en ljuvlig tid som kommer även om det blir lite kyligare under veckan! Bilder med mycket vårkänsla!/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-04-21 20:12
Tack Björn, tyckte det var lika bra att ösa på med vårbilder i finvädret.
Rödspoven går ju inte av för hackor och en lövsångare vore också kul. De kommer till oss men har inte hunnit hit ännu. Det är grönare och blommigare hos er men nu kommer våren med stormsteg även hos oss.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-04-22 21:15
Tack Lena, varit och sett på mer exotiska fåglar i dag i djurparken i sällskap med en 1 1/2 åring. Många av fåglarna där härmade olika vanliga mobilsignaler, och en sorts stare sade "hej kompis" till den lilla.
Fina bilder, alltid trevligt med lite makrobilder för att visa vårens färger samtidigt som lövsångaren sjunger in våren :)
Mvh
Fredrik
Svar från Vibybo 2018-04-23 12:56
Tack så mycket Fredrik!