Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

793

I väntan på att göra klart de senaste bilderna, så tar jag en bunt äppelblommor ur arkivet och ger till er, det blir vårbilder mitt i hösten, en lite bisarr känsla, men äppelblommor med tillhörande insekter är ett fint inslag i trädgårdens årsrytm. 

Inlagt 2018-09-26 11:34 | Läst 2387 ggr. | Permalink
Det var inte bara blommor och bin det fanns flugor och humlor också, och snygga närbilder på dem. Snyggt fotat.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-09-26 16:42
Tack Stig! Det värmer.
Tack ! Härliga bilder.
Det kunde behövas i dag då regnet strilade i morse och höstvindarna tog tag i oss. Men jag gillar hösten när den är som man vill att den skall vara, lagom frisk och lite solsken.
Svar från Vibybo 2018-09-26 16:44
Det har du så rätt i, det känns som höst nu när temperaturen sjunkit minst 10 grader. Lite frisk vind med stänk hör till. Dock skulle jag vilja ha ditt regn, här är illtorrt, kan inte plantera eller flytta växter i trädgården. Tack!
Ljust och vackert, precis som kan behövas nu när östmörkret sänker sig över nejden. Gillar särskilt tredje bilden bakifrån där humlan flyger ed den mörkblå himlen och blomman som bakgrund. Hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-09-26 16:45
Tack Björn, ja man ser hur den kämpar för att höja den knubbiga kroppen med sina små vingar, och så har humlor en så behaglig frekvens i sitt surrande.
Bilderna där insekterna är riktigt nära gillar jag, det är fascinerande att studera! Förresten, vad har du för macroglugg, är det Olympus 60mm? Hils, LO
Svar från Vibybo 2018-09-26 20:26
Tack, det är en helt annan värld med insekterna, deras anatomi och exoskelett, många påminner om skaldjur i uppbyggnaden. Det är helt riktigt Olympus 60, knivskarp är den och duger till annat också. Har den på GX7 på grund av de svängbara sökare och skärm. Men de flygande, där är det mer - se ut plats, vinkel, skärpedjup, avstånd och skjut på sen. Känner mig som en blåval i jämförelse med insekter och småfåglar.