Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

900 - i skogen

Tog en sväng i sumpskogen igår, ljuset mitt på dagen var tämligen dämpat, men humöret bra. Kan nämna att bilderna är behandlade i Luminar 3 och jag håller på att lära in mig i programmet, det går ganska bra. Enda nackdelen för mig är att när bilden skall in och behandlas eller exporteras, så tar det längre tid än i Lightroom, men å andra sidan har jag tid att vänta ett par sekunder, och datorn är inte den senaste modellen heller, det gör sitt till. Övergav Lightroom då jag inte gillade Adobes affärsmodell. Nåväl. ut i skogen var det.

Mossa är en glädjande färgklick vid den mörka årstiden

Brukar stå och se på den

Fint vid sjökanten också, långt där ute fanns en flock vigg, de finns där varje år på samma plats, men syns ej på bilden

Träden får växa fritt här och åldras med värdighet

Sedan kan de få en död i skönhet, jättar som ligger mosstäckta eller som här på bilderna under visserligen är döda men ändå levande, bebodda av insekter, fåglar, mossa, lavar och annat. Veden får karaktär, som åldrande hud. Denna stam stod upp och var mer ett höghuskomplex.

Spännande mönster bildas, liknande Nazcalinjerna

eller bara så här

Mesarna åt bokollon, raketbränsle för dem innehållande fett, vitaminer, protein och stärkelse. 

Sen fanns det ett stort fågelsträck som drog förbi, men omöjliga att ta bilder på när de far fram på 20 meters höjd i topparna med snårskog och grenar åt alla håll. Det var dels blandade trastar, dels något hundratal av någon annan fågel i storleken av en mes. 

Inlagt 2019-11-19 15:58 | Läst 1189 ggr. | Permalink
Alltid bra med gott humör. Jag fortsätter med LR6.14 skönt att inte behöva lära om. Vad som händer nästa gång man byter kamera blir nog att jag använder deras DNG converter, annars får man väl göra som du har gjort att välja något annat. Jag har enbart använt PSE och LR, det är ju en tröskel med ny programvara. LR är ganska enkel i handhavande, men tex PSE med olika lager och masker mm har en högre tröskel.

Intressant beskrivning av bilderna i bloggen
Svar från Vibybo 2019-11-19 20:29
Tack Peter, jag behövde bara en av Lightroomvarianterna, ingen lagring och inget Photoshop och kunde inte förstå varför jag måste betala för alltsamman, varför det inte gick att välja bara en variant av Lightroom och utan lagring. Sen när jag skulle säga upp prenumerationen kollade jag varje månad några månader före och tryckte mig fram till "säg upp prenumertion" rutan, men kryssade inte i. När jag sen kom till sista månaden då jag kunde säga upp utan kostnad och utan att automatiskt få förnyelse ett år till, då försvann möjligheten att säga upp. Det fanns inget sätt att via datorn navigera fram till säg-upp-rutan och kryssa i den. Alla sätt jag använt tidigare fungerade inte, och Adobes egna instruktioner på internet hur man säger upp gav samma resultat. Vid kontakt kunde jag endast skicka meddelande till Adobe i USA via en meddelanderuta, och de svarade inte vid upprepade påstötningar. Det hela liknade en skojarfirma i mina ögon. Till sist fann jag i surfplattan via Lightroom där en väg att komma till säg-upp-rutan, kryssa i den och få bekräftelse. Så Adobe aktar jag mig för numera, synd för Lightroom är bra helt enkelt.
Hej Stefan.
Det verkar vara ett naturområde efter mitt huvud, med en fallskog, som får låta naturen gå sin gång. Nummer 3 och 4 kommer att vara mina favoriter här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2019-11-19 21:24
Tack Erik, det är inte lätt att ta sig igenom skogen om man går utanför stigarna, täta snår, fallna träd och vattensamlingar. Det gör att djuren trivs där, mest fåglar, de får vara ifred.