Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

958 - Vid havet

En liten promenad vid stranden i Åhus, tämligen friska vindar, men ändå skönt väder med ylletröjan under. Delvis mulet. Redan på parkeringen fick jag se djur på nära håll, några kalvar hade tagit sig ut och betade i godan ro. 

Fortfarande fanns det lite blommor att se.

Trift tror jag. Sen blev det fåglar resten av bilderna. 

Här stod jag och tog kort på småfåglar mot land till när jag plötsligt hörde ljudet av vadare, lyfte kameran och gjorde ett slängskott med fokus för småfåglar ställt på minsta pricken i mitten, rena turen att det blev en bild alls, särskilt med tanke på att jag hade vantar, och då rör tyget ofta vid de små knapparna på kamerans baksida, och underliga inställningar uppstår. Därav lite underligt ljus i många bilder. 

Det blev många bilder idag, läggdax nu. 

Inlagt 2020-10-15 20:57 | Läst 1026 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Jag tror aldrig att jag är fotograferad med handskar på. Det kan vara nödvändigt här i år om jag tar mig ihop och går ut i kylan ;-)
Jag tror att du har en fin samling att ta med hem, trots vantarne..
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2020-10-16 19:02
Hej Erik, du får ut och prova med vantar, går det så går det. Kameror blir ju kalla att hålla i ute, metall drar värmen ur fingrarna. Tack!
Vackert med blåklockorna ute i markerna nu, de lyser verkligen upp med sin klara färg. Kul att fånga vadarna i förflyttning, de är som ett gäng stridsflyg som flyger förbi med skarpa svängar. Fin serie bilder från kusten. De senaste dagarna har de varit riktigt kallt i vinden
Svar från Vibybo 2020-10-16 19:01
Hej Peter, ännu har frosten inte rensat grönskan, och mildare ska det bli. Vadare i flykt är ett toppenmotiv att få till, och så fint att se på. Denna gången hade jag tröttnat på att vänta på dem, och då kom de när jag hade uppmärksamheten på annat håll, det blev lite suddigt.
Det finns en del blommor fortfarande. Jag är imponerad att du kan fota med vantar. Det är väldigt sällan jag försöker göra det, utom när vi dyker förstås. Men knapparna på undervattenshuset är förstås större än på kameran. Jag gillar gässen som flyger mot den blåmelerade himlen och gräsänderna ute bland vågorna. Det är speciellt att vara ute vid havet men det blir långt mellan gångerna för oss.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2020-10-16 18:58
Hej Lena, när det är lite kallt använder jag vantar, helst jaktvantar där det bara är tunt läder vid pekfingret. Kameror är ju av metall, de är kalla efter en stund. Gäss som flyger i flock över himlen är vardag här, men lika fint varje gång. Är det hundratals på låg höjd blir det mäktigt.
Det är nog längs kusterna fågellivet är som starkast, i skogen börjar det bli besynnerligt tyst ..
Och trevligt att det finns lite blommor med färger kvar..
Mvh/Gunte..
Svar från Vibybo 2020-10-16 18:53
Hej Gunte, nog är det tyst i skogen, åtminstone tills någon älgstudsare brakar till, bäst att ha jacka i bjärt färg denna tiden på året. Enda fågel jag såg i skogen idag var en liten rödhake.