Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

959 - Tillbaka i skogen

Har utforskat en väg långt inne i skogarna långt bort från husen. Där jag avslutade bloggen "I skogen", där startade jag nu för att se var vägen tog vägen. För säkerhets skull hade jag en bjärt blå jacka för att inte misstas för en älg, det stod grupper med bilar här och var, men inte just där jag var. Vädret var mulet, det gjorde fotograferingen lättare. 

Här slutade jag följa vägen sist

Kuperad terräng, blandskog.

Naturvårdsområde, lagt träd ligger.

Undrar hur lång tid det tar för mossan att bli en kudde

Någon sorts träd hade oxblodsröda löv

Dekorativt

Vägen följde sjön mestadeles

Så här ser vägen ut, och till min överraskning mötte jag en husbil på den, det kändes ytterst otippat, det är sent på året och många km till närmaste hus. Men husbilsföraren var en fena på att backa. Bilden är tagen vid en liten vändplats, där tar vägen slut vid vatten och sten. Bara att ta samma håll tillbaka. 

Dock var det en vacker vändplats

Det var allt. Panasonic GX7 med 12-60. Affinity. 

Inlagt 2020-10-16 19:37 | Läst 1124 ggr. | Permalink
Riktigt fin miljö här! Ser ut som motiven står som spön i backen'.. Röda lövet mot det svarta blev extra fint!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2020-10-17 15:09
Tack Jan, jag har börjat återupptäcka skogarna i närheten av min barndoms trakter, och trivs mycket bra med det, skogsmänniskan går inte ur mig trots många år på slätten.
Hej Stefan.
Återigen en mycket trevlig och vacker serie.
Gunte har också skrivit om faran ved att gå i de svenska skogarna med älgerna. Jag har kommenterat och jag håller på att göra ett litet blogginlägg om det.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2020-10-17 15:12
Hej Erik! Tack för de orden.
Min son är älgjägare, det trodde jag inte innan, när han var liten kunde han inte skada det minsta levande väsen. Men det är klart, älgarna skall ju ätas upp, så varför inte?
Dina omgivningar ser inte ut att gå av för hackor heller minsann! Läcker serie och färgerna blir ju såklart mer dämpade när dieter mulet, snyggt.Och den stora gröna svampen är ju häftig! Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2020-10-17 15:16
Hej Björn! Jag är född och uppväxt i norra Skånes djupa skogar, men har bott mitt vuxna liv på slätten med dess fria höga himmel. Dock har jag märkt att skogen liksom kallar på mig igen, trivs utmärkt med skog runtom. Är nog skogsmänniska innerst inne. Återupptäcker nu marker i närheten av de skogar jag växte upp i, med lite avstickare hit och dit.
Fantastiskt vackert! En underbar miljö. Vet inte riktigt var du är, men gissar på någonstans uppåt Raslången eller Immeln. Löven på ormbunkarna är jättefina!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2020-10-17 15:21
Hej Bjarne! Kört söderifrån förbi Halen mot Raslången och mot Jämshög till. Många fina grusvägar där. Mycket kvar att upptäcka i de trakterna, för att inte tala om allt som finns med 5 mils omkrets från hemmet, mer än jag hinner med. Vi lever i fina trakter!
Kuddmossebilden, den var spektakulär! Fint!
Svar från Vibybo 2020-10-17 15:23
Tack Ragnar, det är en underbar skapelse vi blivit till i.
Fastnade lite extra för dom röda löven och den spännande grusvägen naturligtvis..Fina ställen fulla av motiv.
Mvh/Gunte..
Svar från Vibybo 2020-10-17 21:13
Tack Gunte, vet inte vilken sorts träd löven kom från, men ovanligt röda var de.Grusvägar är bra, lugnt och stillsamt puttra fram och stanna lite var som. Många spännande krökar.
Fina höstbilder du kom hem med från din runda. De röda löven på ormbunkarna är riktigt snyggt.

Hälsningar Jörgen
Svar från Vibybo 2020-10-18 10:07
Mycket tack Jörgen!