Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

1007 - idag

Till kontrast till de tidigare sommarbilderna kommer bilder från min runda med cykeln idag, just i ett uppehåll av regnandet. Alldeles i kanten av byn i det milda vädret hade jag inga förväntningar alls, men bilder blev det. 

Det är blött i betesmarkerna

Till vänster på en stolpe satt en figur. Stolpen är uppsatt en gång i tiden för att locka storkar att bygga, men storkarna envisas med att bygga på ladutak, eller ekonomibyggnader kanske det heter.

 

blöt satt den där, liknar en ormvråk. Svårt att få bilder på avstånd i diset.

annars var det inte mycket färger mer än grönt

vattensamlingar åt alla håll

Några blöta hönor fann jag

och en kyckling

och så en bild från några dagar sedan, finns inte mycket att ta på, utan det blir att slänga in några nypon som dekoration. 

Inlagt 2021-09-29 21:06 | Läst 679 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Det hjälper till att dra nytta av pauserna i regnet. Det har inte varit någon paus här - det har öst ner större delen av dagen. Därför tog jag en hel del olika motiv igår, så jag har lite material för de närmaste dagarna.
Du fick också många olika motiver - jag älskar en sådan blandad portion :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2021-09-30 13:46
Hej Erik, efter vaccinering idag tog jag en tur med cykeln (kraftig vind och duggregn) en timme och tog fler bilder på fåglar än förväntat, gäller att passa på för några timmar efter vaccinering brukar febern smyga sig på. Bra du passade på igår då, bra med ett lager.
Tycker du får till intressanta bilder oavsett väder. Ormvråkar är inte det lättaste att komma nära, den blev bra. Liksom fasanhönorna.....Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2021-09-30 13:49
Hej Björn, vet ej om dåligt väder gör att viltet blir mindre benäget att röra på sig, men de här dagarna har det verkat så. Var förvånad att ormvråken satt kvar, och fasanerna verkade ganska slöa, även om de är vana vid att röra sig bland villorna om vintern.
Hönsen på spåret, ja vad gör man inte för att slippa blöta fötter :)
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2021-09-30 13:50
Hej Gunte, just vad jag tänkte när jag stod och såg på dem, det blöta gräset är inte inbjudande.
Ja det är väl så verkligheten ser ut just nu, lite dimma med regn i luften. Det blev ju ändå några fina bilder, gillar hönorna, kan det var rapphönor
Svar från Vibybo 2021-09-30 13:52
Var ute en timme idag också, kraftig vind och dugg som småspik. De flesta hönorna smet in i gräset, ffa de som var mindre, men de var inte benägna att komma fram igen, de små. Den korta stund jag såg dem undrade jag också över rapphöns, de finns i trakten, och kan samsas med fasaner tror jag åtminstone.