Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Morgon i hamnen

Det är gryning, ljuset sparsamt, kameran klarar till nöds flygande fågel. Men fåglarna är i full gång, de som märks mest är fisktärnorna med sitt genomträngande läte.

men visst syns det i bilderna att det är högsta ISO

en gjorde sig extra synlig och hörd, skulle tro att denne individen ville bli serverad en liten fisk

en ålakråka passerar, de är det gott om, det verkar finnas stora mängder småfisk med tanke på populationen av dessa, fisktärnor och skrattmåsar

och en grå kråka sitter och funderar på morgonkvisten, ser ung ut, kanske också väntar på mat?

några ankor flyger upp

på andra sidan viken kommunicerar korna, det är en stor hjord, lite utspridd. Hade tidigare funderingar på att nå havet från det hållet, men efter denna syn är planen nedlagd. Bara en liten del av dem på bild.

storskarven ja, än så länge enstaka här och där, men senare på morgonen drar det in stora flockar från längre ut i skärgården

Inlagt 2022-07-30 15:43 | Läst 809 ggr. | Permalink
Fin morgonskörd också idag ser jag, roligt! Tärnorna är alltid eleganta, så också på dina bilder här. Tycket också mycket om bilden med korna på stranden! Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2022-07-31 09:18
Tack Björn, det är lugn och ro om morgonen, vägen för mig själv, naturen också. Korna är ju de bästa landskapsvårdarna, håller det just lagom öppet.
Man ser att det är högt ISO för att du påtalar det, annars hade jag nog inte tänkt så mycket på det. Tärnan som har gapet öppet talar ju ett tydligt språk. De må vara eleganta i luften men påminner om en ihärdig mås på marken. Gillar bilden med korna och kalvarna men det kanske är bäst att inte trampa in där.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2022-07-31 09:22
Tack Lena, det blir lätt en 100 bilder att spara en lyckad morgon, som sedan portioneras ut efterhand. Det har alla fördelar att vara ute i gryningen utom det med ljuset, men det gör inte så mycket. Kan köra sakta och njuta med motorcykeln utan stressdårar i bil, sen stå bland fåglarna och bara koppla av, ta in den nya dagen.
Fina tärnbilder! Det ser mycket fridfullt ut med kreatursflocken, men mammorna är inte goda att tas med om de menar att kalvarna måste försvaras. Jag hade inte heller gett mig in där :-)
Svar från Vibybo 2022-07-31 09:26
Tack Christer, en handfull möten med boskap sedan barndomen (är uppväxt med att vandra nästan obekymrat bland dem) har lärt mig försiktighet, särskilt sedan sista gången för några år sedan då de trängde in mig i ett hörn, en flock på 50 upprörda djur, tror min skyddsängel är stark.
Snygg serie. Fin bild med korna, känns tryckt att det är vatten mellan. Tärnan med öppen mun var kul.
Svar från Vibybo 2022-07-31 09:29
Tack Peter, med det avståndet och land emellan hade jag blivit kvar, men rört mig långsamt i riktning hemåt fotograferande men under iakttagande av tecken i omgivningen.
Fint att se att det betas på strandängarna..ser ut som du fick en utskällning av Tärnan..
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2022-07-31 09:31
Tack Gunte, boskap är ju de perfekta landskapsvårdarna, men de måste respekteras. Tärnan vet jag inte om den var upprörd på mig eller någon annan tärna, oavsett är de spännande.
Bra utdelning på din morgon. Många fina bilder.
Ser jag tärnor så går jag inte nära dem numera. Var utanför Gävle och skulle fota en fyr. Plötsligt dunkar något ner på mitt huvud, det small till rejält och innan jag hinner inse vad det var så kom nästa anfall av en tärna. Hade säkert ungar i närheten, men jag hade inte sett den före anfallet. Såg att de gav sig på svanarna också.
Svar från Vibybo 2022-07-31 09:52
Tack Margareta, har själv haft turen att inte bli attackerad rent fysiskt av fåglar som ugglor, svanar, gäss, tärnor eller skitande måsar. Men det kan hända närsomhelst, de kommer ju snabbt ljudlöst bakifrån. Hade i mopedåldern en kompis som en dag köpt en riktigt fin ny vinröd jacka, vet ej vad det var med den jackan, men från den dagen så började fåglarna skita på honom, även när han körde mopeden.
Margareta Cortés 2022-07-31 10:02
Bra varning, ska inte köpa någon vinröd jacka. ;) ;)
Jag gillar ju tärnor, dom är alltid roliga att fota. Den tredje ser ju rätt skön ut.
Alltid fint att få se kossor vistas så där som man vill att alla skulle få göra.
Mysigt !
Ing-Marie
Svar från Vibybo 2022-07-31 18:50
Tack Ing-Marie! Tärnor är bra, för på transportsträckor håller de rak linje, det underlättar fotografering. Sen är de rätt duktiga fiskfångare också. Korna ja, de är många på ett stort område, kan nog betrakta dem som halvvilda. De gör ett väldigt bra jobb och är trevliga att se på, de kor jag ser i hemtrakterna ser väldigt välmående ut.
Fisktärnan hör sommaren till, gillar deras vackra snabba vändningar i luften strax innan de blixtsnabbt dyker ner mot eventuellt fisk :)
Fin serie!
Svar från Vibybo 2022-07-31 18:53
Tack Joakim, de hör verkligen till sommaren vid kusten, flyger snabbt, spanar ner över vattnet och dyket kommer tveklöst, blixtsnabbt som du säger. Ingen matvägran där.
Joakim88 2022-07-31 21:19
Jag och min kompis Stig hade varit ute och vittjat nät samt små "mörtstugor". Tog med mig några småfiskar från mörtstugan som jag slängde i efter båten. Fisktärnorna dök som bara den. Ett riktigt härligt sommarminne då vi hade upp emot 10 tals tärnor som följde efter oss och dök efter båten på väg in mot hamnen :)
Hej Stefan - dejlig serie med numme 2 som min favorit - :-)
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2022-08-01 14:16
Hej Erik, tack för kommentaren!
Fina bilder. Gillar trean lite extra, den har du fångat mycket bra!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2022-08-01 14:17
Tack Bjarne, det var svårt att låta bli när den stod där framför mig.