Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Kusten

Lite olika bilder från kusten, alla tagna i mycket låg och skarp morgonsol den 10 Juli. Det är ju naturbilder, läste dagens artikel här om naturfoto, den var intressant onekligen, men jag lägger mig inte i diskussionen, tar bara bilder om och om igen, vilket får mig in på några ord från Jan om mängden publicerade bilder, vilket kan stämma på mig. Och jag har själv ställt mig samma fråga: varför gör jag så här? Det vet jag inte, det är bara drivkraften att ta bättre bilder, kanske vill jag bevisa det, vet inte, men jag gillar det bara. Det är ett spännande forum här, jag gillar att vara med helt enkelt. Lovar att försöka begränsa och sortera mer, det har jag lovat mig själv. Sen har jag skaffat bättre utrustning efterhand, inget överdyrt, men det stimulerar väldigt när jag upptäcker vad det går att göra med den. Kanske blir jag mätt en dag, på fåglar eller foto i sig, inget som går att förutse. 

Startar med betet vid kusten som håller fri sikt, fint grönt kort gräs och drar insekter till starar m.m. 

vadarflockar som flyger, syns och hörs är en kustfavorit som får själen att lyfta lite extra

så här kommer några kärrsnäppor tror jag

men här får ni hjälpa mig - vilka är de två skygga filurerna i vassen, de var svårfångade, såg i fågelboken till ingen nytta

sedan lite morgongräs - igen - gillar det

sedan en riktig seglare från fjärran som lossat förtöjningarna vid 06, vem är Elisabeth?

allra sist en mindre varelse i kustlandskapet, som kan trivas med boskapen på första bilden

Inlagt 2022-09-05 19:15 | Läst 982 ggr. | Permalink
Terje efterlyser ju mer riktiga naturbilder så vi får istället öka vårt flödet 😁. Kärrsnäppor är jag säker på. De andra två skulle kunna vara drillsnäppa som jag tror på, min app sa skogssnäppa. Fin serie, jag tycker man lägger upp för sin egen skull, jag gör det för att ha något flöde och text till det jag fotograferar annars blir de bara liggande i mörkret i en hårddisk
Svar från Vibybo 2022-09-06 16:00
Drillsnäppa ja, så här i efterhand när jag vet så verkar det enklare. Att bilderna skulle ligga i mörker på en hårddisk är ett hemskt öde, den meningslösa utplåningen, det vill jag inte. Du har helt rätt där.
Finns det fåglar du inte känner igen? Härliga bilder med vadarflockarna tycker jag också! Vet fö inte vilket uttalande du refererar till, så länge vi håller oss till fastlagda regler och inte medvetet förolämpar andra tycker jag var och en får ha sin egen stil och tillämpa sitt eget syfte med bloggarna. Många hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2022-09-06 15:57
Jo du Björn, där är många fåglar den här herrn inte är bekant med, huvudsaken är att jag kommer ut och möjligen kan få en bra bild.
Hej Stefan. Jag läste också Terjes artikel, men jag lägger mig inte i diskussionen heller.
Jag håller mig till det jag skrivit många gånger – jag använder min blogg som en elektronisk fotodagbok. För mitt eget nöjes skull och för att umgås med mina svenska "vänner" här på FS.
Jag gillar särskilt nummer 6 och den sista här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2022-09-06 15:56
Hej Erik, idag när jag kom ut på ängarna, stod där en dansk buss på parkeringen, de brukar annars bara komma dit i April-Maj. Det var naturintresserade pensionärer med gåstavar, kikare och kameror, de var trevliga att tala med, en hade köpt sig en ny FujiXT10, och jag intygade att det var bland det bästa för en nybörjare. Synd om dem bara, för just nu går det att på sin höjd se en kråka där, bara ett stort tomt fält.
Tror det är drillsnäppor som står intill vassen. Den typiska ljusa kilen mellan vingframkant och ”halsboan” är signifikant.
/MA
Svar från Vibybo 2022-09-06 15:45
Tack Mats, nu när jag vet och ser närmare efter, så är det så.