Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Några fåglar

Mer ur lagret, första helt  feberfria dagen på veckor, men det är sån jag är ju. Funderade länge igår på det analoga fotot, men hoppas efter nyår komma iväg och ordna batterier, se om en av kamerorna fungerar till att börja med, och har dessutom beställt en OM 10a på Tradera. Tog reda på närliggande film och framkallningsmöjligheter, samt vad som finns på internet, var nöjd med vad jag fick fram. Svarade på annons här också om framkallningsutrustning, men inte fått svar ännu, det är ju helger. 

Men här kommer bilderna, först en ejderunge, på väg att bli vuxen

sedan skarven

och resten blir starar

ja, det är kul att stå och fotografera flygande fågel, lite som lerduvskytte, men utan att ställa till buller eller annan störning. 

Inlagt 2022-12-30 15:52 | Läst 423 ggr. | Permalink
Snyggt, jo det är väl tur det inte är riktig ammunition, tänker när man fotograferar svalor eller tornseglare och det går 400-500 skott på en halvtimme, tur ingen står i närheten
Svar från Vibybo 2022-12-31 11:01
Tack Peter, det är lätt att komma hem med 400 bilder på minneskortet. På tal om hagel, fick lite sådana efter mig på Tosteberga ängar en gång när jag gått där ett gäng kaninjägare ville ha fritt fält, de var mycket irriterade, men lite hagel bakifrån på långt håll gör mig inget.
Bra bilder här, skarpt och fint dessutom! Vi är snart där, tiden går fort..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2022-12-31 11:02
Tack Jan! Ibland blir det lite skarpare än annars.
Blev fint med Stare på kvist..
Ha ett Gott Nyår/Gunte..
Svar från Vibybo 2022-12-31 11:03
Tack Gunte, stare på kvist låter lite som ett recept. Gott nytt år!
Svårt det där med flygande fågel, men det här blev ju bra. Jag har försökt med tornseglarna under stugtaket, men det blev inte en enda lyckad bild.
Svar från Vibybo 2022-12-31 11:05
Tack Lars, tornseglare är mycket svåra att få bild på i flykten, kräver mycket övning, fritt fält och långt objektiv, bra väder samt en kamera av nyare slag som kan räkna ut avstånden oerhört snabbt. Att ha dem under stugtaket låter helt fantastiskt trevligt.
Snyggt lager du har och det är kul att du visar oss lite flygande fågelbilder också det låter spännande att du funderar på analogt foto, jag hade sådana tankar för några år sedan och jag fick ett komplett mörkrum på köpet när jag flyttade hit till Lindesberg men det blir nog digitalt för resten av livet
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2022-12-31 12:00
Tack Stig, man måste ha tid och ork också för att utöka med det analoga, det är väl det som hindrar många av oss.
Jo, jag har ett enormt lager med fågelbilder, och tycker speciellt om att fånga dem i flykten.
Inte dåligt med frihandsbilder på flygande stare, snyggt! Hälsningar/ Björn