Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Går på sjövägen

Det blir bilder från i förrgår, en riktigt fin morgon att ge sig ut i det stillsamma. Kör en mil ut från staden, så finns en liten obetydlig avtagsväg där, så lätt att missa. Går till ett glest samhälle som ligger längs med en grusväg, sällsynt smal och slingrande backig. Men så vackert längs med vägen. Slutligen kommer jag till vägbommen, där är grevens mark. Här blir det att promenera. Bokskog med en brant ner mot sjön, sol 

finns alltid spännande saker att se i skogen, t.ex. hålor där man kan fundera på - vem bor här?

eller bara se upp mot löven

där blåmesen håller till, det var bara den och nötväckan här denna dag, men nötväckan var för snabb för de långa exponeringstiderna

finast är det att se mot ljuset, mot sjön till

finns en plats att försiktigt kana ned för branten

här går det att se sjön, idag inga fåglar

Inlagt 2023-09-25 15:28 | Läst 256 ggr. | Permalink
Fina bilder!
Svar från Vibybo 2023-09-26 08:29
Tack så mycket Peter!
Det är fortfarande väldigt sommargrönt hos er även om du har med ett visset blad på slutet. Varmt också kanske? Det var visst varmt i Uppsala förra veckan då vi var borta. Gillar bilden då du kanat ner för branten. Motljuset gör sej bra här också.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-09-26 08:35
Det har börjat insmyga sig höstkyla i luften de sista dagarna, mycket lite med gula löv som lika gärna kan bero på torka, men knappast i sjökanten dock. Denna veckan känns det som om hösten har kommit. Vaknar med tät dimma ute, halvvägs upp i päronträdet finns två rosor av New Dawn, en fin morgon. Fick 5 fikon igår, blev marmelad, de tappar i sötma nu, och då smakar de bäst som marmelad när kylan smyger sig in.
En härlig naturupplevelse som du bjuder på. Riktigt fint!
Svar från Vibybo 2023-09-26 16:22
Tack så mycket Morgan, ville dela med mig.
Hej Stefan.
Her gillar jag nummer 8 og 10
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2023-09-26 16:24
Hej Erik, de var de svåraste, fick dra mig upp för branten igen genom att hålla i buskar då jag skulle upp på vägen igen.