Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

587 - blandad sommar

Innedag med feber, ute skiner solen ibland, men det lockar inte det minsta denna dag. Normalt sett vill jag ut direkt när solen syns på himlen, rymma med min cykel, äventyret väntar. Men det får vänta. Bilderna är mycket blandade, från den 12 Juli.   

   Startar med denna, kan det vara en trädpiplärka?      Detta är i vart fall ett storkpar, bilden tagen med fickkamera senare på dagen när molnen lagt sig.     Gräshoppa på sand     Så liten, så liten i den stora, stora världen      Med fokus på antennen     Marknära arbetare     Vajande gräs är bland det finaste om sommaren.      En bild som inte visar något spektakulärt, enbart ett exempel på en korgblommig växt.     Den lilla lilla puktörneblomman.   

Inlagt 2017-12-16 12:41 | Läst 1027 ggr. | Permalink
Så fint med blommor, fåglar och insekter! Och värme, kunna ligga i gräset och njuta...
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-12-16 15:48
Tack Bjarne, det är just det jag drömmer om.
Klart att detta är fint! Men knoppen hänger inte med i dessa sommarbilder.. :-) Idag gick inte solen upp här på Södermalm! Det blev bara mörkgrått, sen blev det mörkt.. Kom inte ut förrän 13:30, då var det redan solförmörkelse.. Men imorgon lär det bli sol, må dom ha rätt!!!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-12-16 18:53
Natt klockan tolv på dagen brukar jag tänka då. Också titeln på en bok av Arthur Koestler, en mycket bra bok.
En sådan glädje att ha storkar på fotoavstånd. Blev överlycklug då jag såg mina första svenska storkar en sommar i Skåne.
Alla de andra bilderna är också bra och fina, väcker sommarlängtan.
Svar från Vibybo 2017-12-17 15:01
Tack Margareta, de lever bland oss i byn, året om, och blir fler och fler. Men hemma hos mig har de aldrig landat, har inget ätligt för dem hemma.
Jag känner precis som Margareta, wow storkar!!! Även om du visar en hel serie fina svenska sommarbilder så är dessa långbenta fåglar en äkta raritet för mej.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-12-17 15:06
Tack Lena, de är ganska lättfotograferade i Skånes Viby, stora, långsamma, relativt orädda. Jag märker det när det under ett par tidiga sommarmånader är fågelfotosäsong här, till synes exklusiva fågelfotografer blir helt begeistrade över en passerande stork, då jag själv står och ser förvånat på de besökande.