Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

589

Eftersom jag får hålla mig inne, även denna vackra dag, så fortsätter lagerbilderna. Denna gången är vi tillbaka till 2 Juli, och startar på morgonen.    

  Klockan är 04.46, jag har cyklat så långt det gick på denna grusvägen, och står på en vall som skyddar fälten mot högvatten. Här har jag utsikt åt alla håll, vad händer denna morgonen? Ut mot sjön, där borta till höger, är det lugnt. Detta är den enda vildmarken här, det går inte att ta sig fram helt enkelt. Solen är inte riktigt uppe,men bryter sig just igenom, då vänder jag mig om och ser åt andra hållet.     Se där! Inte bara jag njuter av den uppåtgående solen. Att det är mycket blött i gräset syns på räven.       Nä, bäst att dra, försvinner ner i grönskan, rör sig genom den utan att avslöja sig det minsta.      På fältet finns också vete,     här kommer solen, gör vetet till guld.      Flädern lapar sol     liksom nässlan.      I betfältet bestämmer viporna sig för att lyfta, det är morgon, tid att dra.   

Inlagt 2017-12-18 15:39 | Läst 891 ggr. | Permalink
Rävar är vackra och spännande djur. Tyvärr ser jag dem mycket sällan där jag bor nu. Solen i vetefältet ger en fantastiskt effekt. Svår att riktigt få till på bild men du har lyckats bra tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-12-18 18:54
Tack Lena, lågt stående sol är alltid tacksamt vid fotografering. Räv ser jag sällan, de dyker plötsligt upp en och annan gång när jag står still länge på en plats, en gång ringde telefon då och räven ignorerade ljudet fullständigt.
Pragtfuldt område Stefan. Bortset for billederne af ræven så er min favorit nummer 1 - meget smukt.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Længe leve arkiverne :-)
Svar från Vibybo 2017-12-18 20:39
Tack Erik, det är som finast på dagen tidigt om morgonen.
Fint berättat om din morgon, finbesök av räven också.
Vi har en räv som kommer till tomten varje dag, men oftast bara på kvällen då det är för mörkt för att fota. De enda gånger jag fått bild på honom är ljusa vårkvällar och då fäller han och är inte alls så grann som nu. Är glad att få se honom genom fönstret ändå.
Vackra bilder med sommarkänsla.
Svar från Vibybo 2017-12-19 13:28
Tack Margareta, länge sedan jag hade rävbesök hemma vad jag vet om, möjligen kan det locka nu i vinter då en och annan fasanhöna kan övernatta i buskarna. Bra du är rädd om din räv, alltid kul att se vilt. Det är ju inte lätt att fotografera i mörker, och en blixt skulle väl skrämma den stackarn.