** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

601 - grönsiskan

Så blir det fler bilder på siskor, de sista från denna promenad. Snabbframkallade, något för ljusa därför, men ändå - siskor.   

                  

Inlagt 2018-01-01 15:29 | Läst 547 ggr. | Permalink
Fina bilder på Grönsiskan här! Den här siskan är ju mörkare än de ljusa Gråsiskorna och blev bättre exponerad/redigerad med din 'snabbframkalningsmetod'! Vissa Gråsiskor är ibland dessutom ljusare än andra, för att det är 'Snösiskor', som har ännu ljusare fjäderdräkt, då är det ännu svårare för automatiken att exponera rätt.. Såg själv idag när jag redigerade några Gråsiskbilder, att åtminstone en av dom var en Snösiska! Den lättade på vingarna när den hoppade över till en annan växt och visade då sin helt vita 'övergump'. Då är det en Snösiska.. Kul!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-01-01 16:39
Tack Jan, måste erkänna, att jag fick slå upp snösiska, och visst var den uppenbart ljusare i nederdelen. Samtidigt fann jag detta, något jag sett innan om andra arter också: http://www.natursidan.se/nyheter/nya-direktiv-snosiska-och-manga-andra-faglar-ar-inte-langre-arter/
det verkar som om det önskas någon allmän förenkling i artbegreppen. Det är alltid kul att se något ovanligt, bra du kunde upptäcka det, just vid bildredigering ser man ofta detaljer som man inte lägger märke till i levande livet. Själv hoppas jag på att det ska bli sol en dag, och att jag den dagen inte måste göra något annat, eller är för dålig, för jag har väldigt mycket att utforska, och då är det kul att få eventuella fynd eller vackra ting på bild också!
Nu blir det redigering av barnbarnsbilder, de är de viktigaste.
ehrsa 2018-01-01 18:59
Hej, det stämmer! Läste detta nån gång redan i början på 2017 men brydde mig inte om att skriva om det här.. Det finns/fanns ju också 'Brunsiskor'.. men alla är tänkta att kallas Gråsiskor numera! Kanske är enklast så.. men skillnaderna på fåglarna finns ändå där! Det lustiga är att går man in på 'artportalen' så visas fortfarande 'Snösiskor' fullt ut.. se här: https://www.artportalen.se/Media/Taxon/205978/SortOrder/SortBySighting , där ser man tydligt den ljusa övergumpen under/mellan vingarna på ryggen, så har inte 'riktiga' Gråsiskor, så man kan skilja på dom ganska enkelt om man ser detta!
Hälsn!
Hej Stefan.
Håber at du kom godt ind i det nye år.
Det er et fint studie i fuglens opførsel - gillas så mycket.
Bedste foto i serien er nummer 3 - hvis man kun skal vælge et.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2018-01-01 16:17
Tack Erik, jag är född i vågens tecken och har svårt för att välja. När jag skall välja mellan två saker och funderar, så tar min fru genast båda, hon är född i oxens tecken. Det var nyårsfirande med familjen, helt stilla, ja nästan stilla, för lite rörelse blir det alltid med en ettåring i huset på besök.
Fina bilder på en fin fågel. Bra fångat // Mats
Svar från Vibybo 2018-01-01 21:15
Tack så mycket Mats! Tror att grönsiskan är lite av en doldis för de flesta, men fin är den, precis som du säger.
Så fint med speglingarna. Jag hoppas att vi har ett gäng siskor i trädgården när vi kommer hem. De brukar anlända i flock.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-01-02 01:27
Tack Lena, det var en sådan dag då fåglarna bara fanns där, vart än jag såg.