** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

618 - blandad sommar

Fortsätter sommartemat, börjar komma utanför dörren lite, men ej till fotoställe. Nollgradigt slask ute.  Dessa bilder är ur min sista sommarmapp, men å andra sidan är den omfattande. Har sorterat dem i olika teman, en undermapp fick heta "blandat" - det är praktiskt.   

   Startar med en morgonbild på byn       där solen sveper gyllene strålar över vetefältet       vid denna tid blommar flädern, väldoftande och välsmakande i saften        det är fler som gillar fläder        inne i dungen sken en solstråle på en nässla        Och i det öppna sträckte sig vildrosorna uppåt       ett tema ändå med vita blommor tydligen, här smällglim          kossorna är söta där de myser i gräset        dåsiga i värmen, orkar knappt vara nyfikna       men fåren stod upp, god mat och utsikt över havet har de, inte illa.    

Inlagt 2018-01-18 15:44 | Läst 725 ggr. | Permalink
På sommaren måste man upp tidigt för att fånga det fina, det är det värsta med den årstiden.. :-) Mitt på dagen är det inte lika fint.. När det är höst eller vinter som nu då kan man gå upp bra mycket senare, men då är det jämt mulet istället.. man får aldrig som man vill..! Jo, en gång! Förra onsdagen, men det är enda gången sedan oktober.. Har svårt att få sommarfeeling, men bilderna är bra!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-01-18 18:00
Tack Jan, jag har ibland ställt väckaren när SMHI gett fina väderlöften för den fotointresserade. Hade det varit sommar nu hade det varit annorlunda, för nu har jag fått avsevärda sömnrubbningar och därmed haft utmärkta tillfällen att spana efter vilt i gryningen.
De to første falder mig i smagen. Det kniber for mig at komme så tidligt op uanset om det er sommer eller vinter - desværre.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2018-01-19 08:31
Tack Erik, vi människor är olika när det gäller dygnsrytm. Själv har jag arbetat när som helst under dygnet under hela livet och helt ödelagt min dygnsrytm.
Tack för bilder som värmer och gläder!
Svar från Vibybo 2018-01-19 08:32
Tack Ragnar!
Kossorna (eller ungdjur antar jag) som ligger och myser i gyllene ljus omgivna av mat går rakt hem hos mej. Fårbilden är inte så dum den heller. Smällglim minns jag från en tid då jag skulle lära mej en massa växter, jag hade nästan glömt den :-)
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-01-19 08:37
Jo visst är det ungdjur, du avslöjade det direkt! Kossorna kommer i ett senare koreportage. Smällglim är vanlig här i öppna marker runt sjön, helst på orörd mark. Jag rör mig mycket i boskapsmarker eftersom det är där motiven finns - landskapet, fåglarna, blommor och insekter.
Skön sommarstämning, den sista är verkligen Österlen, fint! Hils, LO
Svar från Vibybo 2018-01-19 08:39
Tack, östkusten är oerhört vacker om sommaren, en njutning för ögat.