Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

629 - vinterfåglar i skogen (2)

Så går jag rakt in på del 2.    

  När jag parkerat satt denne lille minsting och väntade på andra sidan en idegran, märkligt nog satt den still länge nog för 3 bilder. 1/60 sekund ISO 1600.            i närheten en marknära favorit. Många fåglar gillar sumpskogar och vistas ofta i vattenkanten.       Vanligt vacker.        Se där, denne ekorre ville vara med, den andre avvek snabbt.  Bilderna tagna genom grenrika buskar.      Men se på den magen......    Sen kom en vråk och poserade i kanske 30 sekunder, det är inte illa. I blygrått ljus med dis i luften hade jag aldrig upptäckt den där borta om jag inte sett den komma.             Till sist - tre tilltalande talgoxar.       

Inlagt 2018-01-29 13:50 | Läst 1777 ggr. | Permalink
Nä men, det var ju min Kungsfågel från igår, den var väl helt utkörd från gårdagen då den for runt som pippin från Kalle Anka på jul, den behövde ju vila lite antagligen. Vad bra det blev :), det var ju den bilden jag satt och väntade på igår. Grattis!

Många fina andra bilder också, jag har en vilodag idag det både regnar och blåser, men i morgon tar jag nya tag. Undrar om jag skulle ta ett nytt försök med Kungsfågel tro
Svar från Vibybo 2018-01-29 14:26
Tack Peter, jag har inte orkat ut på foto mer än trädgården i 3 dagar, har ofrivillig viloperiod. Testade ta bilder med nya mobilen idag, så jag vet hur den fungerar om det behövs, vad den klarar. Kungsfågeln är ett de där lyckoskotten - plötsligt händer det. Men vid juletid har jag vid två tillfällen sett en rejäl flock kungsfågel, men de har då varit något undanglidande ena gången och endast kompaktkamera andra gången.
Att få en bra bild på en liten kungsfågel är inte vardagsmat, grattis!
- hawk
Svar från Vibybo 2018-01-29 16:06
Nej, det är det inte Håkan, de dyker upp oväntat, någon gång framför nästippen t.o.m. Det är så fria fåglar är, de flyger, kommer när det passar dem. Tack!
Trevligt med Kungsfågeln! Det är ett tag sen jag såg nån nu.. har aldrig sett någon här i 'närområdet', måste ut till 'riktig' skog för att se och höra dom.. Kul med vråken också! Däremot hörde jag en sjungande Steglits idag trots gråväder.. dessutom en vårsjungande Koltrast när det började mörkna, och lätt nederbörd därtill!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-01-29 18:09
Tack Jan, kan det vara stadsbelysningen? för här är de knäpptysta. Å andra sidan, är det 8 grader varmt en dag, solen sticker fram och sparvarna sitter tätt tillsammans i buskarna mätta och belåtna, ja då tjattrar de som bara den, rena vårlätet. Kungsfågeln är ju en skogsfågel som jag uppfattat det, ännu är den inte stadsbo, kanske är stadsmiljön alldeles för städad?
Grattis till kungsfågeln och att den satt stilla. Det är en snabb liten rackare och oerhört kul att få se. Jag har bara lyckats få den på bild en gång men då kom den riktigt nära. Vråken hade jag nog inte heller sett. Men du fick den med.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-01-29 18:12
Tack Lena, hade vråken inte rört sig hade jag inte haft en chans att se den förrän jag kom för nära. Kungsfåglar kan dyka upp mycket nära, t.o,m. innanför objektivets närgräns.
Faller in i gratulationskören till Kungsfågeln, Vråken är ju duktigt kamouflerad så den hade nog varit svår att upptäcka. Lika fina bilder i dag med långzoomen.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-01-29 18:14
Tack Stig, långzoomen är min favorit och klarar det mesta i fotoväg, dock inte vidvinkel. Den sitter på nästan alltid.
Grattis till Kungsfågel det är något som står på önskelistan Fina bilder de andra också Hälsningar Gert
Svar från Vibybo 2018-01-29 18:58
Tack så mycket Gert, hoppas den dyker upp framför dig!
Härlig samling med bilder!
Svar från Vibybo 2018-01-30 07:07
Tack så mycket Mats!
Får intrycket av att alla fåglar dras till dig.
Inte dåligt med så många fina fågelmöten på en och samna gång.
Den lilla kungsfågeln är ju bedårande.
Svar från Vibybo 2018-01-30 07:09
Nä Margareta, säkert hälften av gångerna jag är ute verkar de ha gått och gömt sig eller fly för livet. Men ibland blir det bingo. Tack!
Fina bilder på kungsfågeln! Sveriges minsting.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2018-01-30 14:26
Tack Johnny, och en fågel som kan överraska mig. Sen blir skärpedjupet på detta korta håll minimalt, men det går ju bra ändå.