Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

659 - omvandlat till enfärgat

Då jag inte kommer ut satt jag och lekte med Lightroom och Silver Efex lite. Några bilder valdes snabbt och konverterades, lite spakdragning och så här blev det. Något nämnvärt sammanhang eller tema mer än enfärgat finns inte.    

              

 

Inlagt 2018-02-25 11:32 | Läst 3483 ggr. | Permalink
Det där blev ju riktigt bra, får nog testa det någon gång. Den med de 4 fåglarna (kanske rödbena) gjorde sig fint med att det såg lite ut som en teckning. Första, i mer high key är ju också fin, ja även många av de andra också en fin blandning. Tyvärr så tycker jag det är ganska tråkigt att redigera, så det blir inte så mycket mer än det man måste, men detta ska jag testa
Svar från Vibybo 2018-02-25 14:16
Tack Peter, det var en sömnlös natt, något måste göras. Blir också uttråkad av redigering, men inte svartvitt, det är något särskilt med det, vet ej varför. Det är kul att göra ibland. Att veta i förväg vad som blir bra är inte helt lätt. De fyras gäng av fåglar tror jag är brushane möjligen.
Snyggt med din konvertering till svartvitt och bilden på den vitkindade gåsen gillar jag. Det kanske jag får testa så småningom i Lightroom.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-02-25 14:19
Tack Stig, en enkel konvertering i Lightroom är lätt, bara att trycka på svartvit. Kan sen ofta förbättras med att ändra på klarhet och kontrast, samt ännu mer genom att se vad som händer när färgspakarna ändras.
Nämen Stefan, vad håller du på med? Du är ju en riktigt stor bildkonstnär! Pippibilden bild 3 är bland de bästa pippibilder jag sett här. Bild 4 är inte dum heller. Det här var verkligen värd applåder! 👏
Svar från Vibybo 2018-02-25 14:22
Tack Ragnar, tog bara några bilder kors och tvärs, körde dem genom Lightroom, och sen genom Silver efex, men måttligt.
En riktigt vacker kollektion och de känns helt rätt i svartvitt. Det stora trädet och bilden med solstrålarna är jättefina men även de svartvita fåglarna tycker jag går hem. Ibland går det väldigt mycket tid när man börjar greja med dessa filter.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-02-25 16:17
Tack Lena, en sömnlös pensionär har lite pysselrum. Är ofta trött, murrig, och febrig och då är målning för krävande,men lite bildredigering är helt o.k.
Verkligen fina Stefan! Bilden med solstrålarna som silas genom trädet är min favorit!

Hälsar
Eva
Svar från Vibybo 2018-02-25 16:21
Tack Eva, ska pyssla lite mer med det framöver, skönt att ha något. Orkade baka enkel snabbkaka idag, men den blev inte så bra, kanske fåglarna gillar den.
Tycker detta blev väldigt vackert för att vara svartvitt! Gillar bäst naturen i färg, men detta blev ändå bra!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-02-25 22:50
Tack Jan, det är precis lagom att pyssla med för den hängige.
Superfina bilder hela bunten!
Svar från Vibybo 2018-02-25 22:51
Mycket tack för dessa ord!