Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

675 - jodå, det blev bilder idag

Ute regnade det, regn lera och is. Skulle det bli bilder idag? Det blev det, fler än jag räknat med.     

Startade inne med tulpanerna, det var torrt och varmt.           Tulpansallad?       Sedan ut och dränerade cykelbatteriet en del, på somliga ställen var det ganska mjukt. Allt verkade blött i terrängen, och det var hyfsat varmt i luften.        Isen var blöt.       Vatten föll uppifrån.         Inget undgick vätan. Är inte svampar underliga figurer?       Grått vindkraftverk mot grå himmel, oemotståndlig komposition.        På en tråd satt denna filur, en gulsparv? Den sa inget, såg sig trött och blött omkring.        Men gässen var som de brukade, på plats. Grågäss är det, de vitkindade har inte visat sig så mycket, men de kommer, var så säker.          Det gäller att muta in de bästa häckningsplatserna först, paren ger varandra lite tjuvnyp ibland.        Och storken så klart, blötstorken denna dag. Såg 5 stycken.        De reder sig fint, kanske en och annan infrusen groda töar fram.                     Har den partnern på fältet i byn eller på väg över Cypern?     Och så lägger jag en gång till in länken till en gatufotograf jag tycker är duktig, hoppas länken blir bättre denna gång         https://500px.com/4cf2ed22942e19e0d2031177477b23410           

Inlagt 2018-03-13 14:02 | Läst 344 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.


Logga in för att kommentera

Det var ju kul med storkarna, de är ju lite speciella. Såg min första stork förra hösten, det är ju alltid något extra när man får ett nytt X. Idag har jag stannat inne, tänkte ett tag om jag skulle ut och fotografera dimma, för det var det som fanns där ute, men det blev inte av.
Svar från Vibybo   2018-03-13 16:36
Ja Peter, dimma kan bli riktigt bra på bild, det är tacksamt att fotografera i. Storkarna och gässen är bofasta i byn. Tack!
Härligt! Du har i alla fall en del vår i dina bilder! Våren kommer ofta med regn och dimma, det kommer man aldrig förbi.. Skulle det bara vara klara dagar och nätter, så skulle det bli riktigt kalla nätter nu, en kyla som knappt hinner försvinna under en solig dag.. Regn och dimma jämnar ut temperaturen under dygnet, tills solen står ännu högre och till sist vinner över de kalla nätterna.. Här har det 'snöblaskat' lite lätt hela dagen.. men imorgon kommer det bli en del sol säger 'de som vet'..
Hälsn!
Svar från Vibybo   2018-03-13 19:03
Jo, så är det, Mars brukar vara en enda lång rad sega sura dagar, eller kalla klara. Ska ju klarna upp och frysa framöver nu, så isen lär inte gå upp i denna tiodygnsprognos skulle jag tro. Det är ovanligt i de här trakterna, det brukar vara bart vid sjön så gässen kan lägga ägg redan nu, även om det är stelfruset i marken, Tack!
Vackra spännande bilder från din dag. Har storken kommit eller den finns där året om.
Du har haft det skönt kan jag förstå.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Vibybo   2018-03-13 19:21
Tack! Ett antal storkar i trakten flyttar inte, en del av dem är möjligen rörliga inom landskapet. Att komma ut känns livsavgörande och självklart härligt.
Stork! Så kul att de är på gång! Men de ser ut at behöva bada lite. I år ska jag försöka åka med mina kollegor till Flyinge och titta på storkarna när de bygger och häckar på husen där nere. Mina kollegor jobbar med hästarna, jag får väl ta en dag semester för detta storkäventyr. Våren är absolut på gång även om ni ligger lite före.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo   2018-03-14 09:15
Hej Lena, de bor i byn och flyttar på sig när vintern är som värst, men hur långt de flyttar är jag högst osäker på. Är det inte alltför mycket snö eller is så är de här. Kanske är de på något utfodringsställe, kanske flyttar de sig minimalt dit det inte är igenfruset. Är det mild vinter står de mitt i byn hela vintern. Somliga av dem dock flyttar på hösten hela vägen till värmen och återkommer på våren, de fastboende stannar så nära det är möjligt. Även denna morgon väckte fasantuppen mig, han vet var jag sover, står så nära det går och väsnas allt han orkar tills maten kommer.
Hej Stefan.
Jeg falder for dine storkebilleder denne gang.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo   2018-03-14 09:09
Hej Erik, de bor i byn, och är inte så rädda av sig. Tack!