Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

677 - cyklar mig varm

Det blev en cykeltur i dag igen, men med start utan bestämt mål. Vinden var skoningslöst kall, och det gällde att röra på benen för att behålla tillräckligt med värme, på våren är det en himmelsvid skillnad hur det känns på fria slätten eller vindskyddad bland träd.     

   Stannade först till vid sjön, men nej, inte mycket att se där.        Passerade Björket, där fanns inte mycket som fångade mitt intresse          över motorvägen, inte mycket trafik, och där vid tvärbron är Sveriges lägsta punkt.       Det byggs i en väldig fart snart sagt överallt.       Men det gör inte kanadagässen ännu, de hade kommit idag, betade på fälten och simmade i ån.        Det gick att få bilder på dem. Tog fågelbilderna i dåligt ljus med en Olympus pm2 samt Panasonic 45-200. Olympuskameran är rätt långsam, har gott om små knappar som mina vintervantar aktiverar mest hela tiden. Ibland blir det bilder, ibland filmsnuttar, ibalnd RAW, ibland jpeg, ibland exponering efter 3 sekunder och lite hur som helst. Kom underfund med att det gällde att hålla i objektivet och sedan kameran med höger hand i pincettgrepp. En sann utmaning som kräver en ängels tålamod.      De allestädes närvarande ankorna.          Skrattmåsar också, såväl äldre        som yngre                En sothöna        Till sist denna blyga figur    

Inlagt 2018-03-15 16:49 | Läst 781 ggr. | Permalink
Du fick en hel del bilder på din cykeltur trots små knappar och vantar.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-03-15 19:30
Ja, många bilder blev det, de flesta mycket märkliga, men förvånande många gick att använda, tack så mycket Stig!
Massa fina bilder som muntrar upp. Fint att se lite sjöfågel på plats...
Ha det gott!
//Micke
Svar från Vibybo 2018-03-15 19:31
Jo, de har börjat komma trots is och pinande vind. Tack Mikael!
Härligt med cykeltur även om det är bistert ute. Till och med måsarna ser ut att tycka att det är ruggigt.
Min favoritbild är hönan med sina pigga ögon tittar nyfiket fram.

Hälsar
Eva
Svar från Vibybo 2018-03-15 22:18
Tack Eva, det var en charmig hönsflock som diskret smög i buskagen. Och onekligen är det njutbart att cykla, ett förhöjt sätt att leva.