Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

759

Denna bloggs bilder visar ljus och skugga, det är nog något fotografer aldrig tröttnar på att se, ljusets lek med mörkret. Det är inget pretentiöst, bara en skogsdunge vid havet jag tog bilder i och bredvid en morgon. Den ser väl ganska fin ut annars, kanske lite alldaglig. Men med solstrålarnas ankomst så börjar det hända saker.      

    Här kommer första solstrålen denna morgon farande in i dungen och träffar ett träd.          Någon timme senare ser det annorlunda ut, mycket mer ljus          Solen stiger, skuggorna hårdnar          Dagen börjar anta en varmare färgton           Ljuset plöjer genom gräset         Annan vinkel         Nu börjar det värma riktigt        Bredvid dungen står det torra gräset i sanddynerna, rallarrosen har snart blommat över.        Sol på gräs är jag svag för            Är alldeles nöjd med syner som denna, det gör min dag.      

Inlagt 2018-08-10 12:59 | Läst 541 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Vackert med lågt ljus! Första bilden ser det ut som att man skulle kunna se Gärdsmyg, men dom vill gärna ha lite fuktig miljö är min erfarenhet, kanske det inte är så fuktigt där..
Hälsn!
Svar från Vibybo   2018-08-10 14:19
Tack Jan, du har helt rätt, närmaste fukten var havet 200 meter bort, eller i andra riktningen där det stod ett badkar bräddfyllt med vatten till boskapen. Där fanns småfåglarna. I övrigt sandmark, med eller utan träd.
Hej Stefan - super serie gillas mycket 👍
Nummer 1 er toppen bild.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo   2018-08-10 21:19
Tack så mycket Erik, det gäller att kämpa på.
Jag gillar särskilt motljusbilderna bland träden här. Läckert med trädens skuggor och femman med det kraftiga vidvinklet är mycket spännande och kul.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo   2018-08-11 13:59
Tack Bjarne, kraftig vidvinkel är spännande ibland, men ganska svårt att få raka linjer i.
Så rätt, skuggor och ljus fascinerar.
Fint det här.
Svar från Vibybo   2018-08-11 14:01
Tack Margareta, i dag har det blivit åskregn för mig, det kändes riktigt bra.
Första blir min favorit i dag, nytändning kanske? Nästan litet kusligt denna sommar ;-)
Svar från Vibybo   2018-08-11 20:42
Tack Christer, är febrig och trög ikväll, men hann ut innan idag.