Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

803

Det blir lite sporadiska nedslag här. Hinner inte läsa alla bloggar längre, ser hellre på allt fint runt mig, träd ute eller solens ljusspel på golvet inne. Kanske en tupplur också, det är skönt. Har nog gått ner ett steg på energitrappan, tar det lugnare. Ute drar de sista flockarna tofsvipor söderöver, in från norr kommer björktrastarna. När jag dyker upp bak buskarna med god fart på elcykeln flyger det upp olika rovfåglar, oftast arter som jag inte hinner se vad de är, men på väg bort från den kommande vintern. En dag som denna såg jag inga småfåglar, vinden var nästan hysterisk, ville slita av mössan och välta cykeln. Då är det väderförändring på gång när den starka västan drar in. Bilderna nedan togs för några dagar sedan. 

De vitkindade börjar samlas vid sjön

Ännu dröjer starar kvar, ännu går boskapen på ängarna. Några snäppor tror jag det är bland dem trots att marken är torr.

Fick syn på några figurer i buskarna vid dammarna. 

Det börjar bli mörkt där det är skugga, blått dunkelt ljus. 

Den klassiska rumpbilden som det gärna blir med fåglar. 

I skuggan

Men i solen blir det finare, varmare. 

Hej då, hoppas vi ses igen. 

Bakom busken, i dammen, simmade dessa ungdomar tillsammans. 

Sett rakt bakifrån samma ryggtavla som många andra, men när huvudet vreds lite så klarnade det. 

Inlagt 2018-10-22 16:08 | Läst 3316 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Du är inte ensam när det gäller energinivån. Vid denna tid på året går jag också ner. Vi kommer att ha storm väder imorgon så jag kommer inte ut de närmaste dagarna.
De senaste 2 bilderna är mina favoriter i denna serie.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2018-10-22 20:52
Tack Erik, det är bara att acceptera att orken minskar. Tror jag ser vädret mest inifrån imorgon.
Det är väl en stjärtmes du fångat i mitten, fin fågel som ser ut som en boll
Svar från Vibybo 2018-10-22 20:55
Visst är det, det drog förbi en liten flock. Kunde blivit fler och bättre bilder, men jag hade vantar på mig, och då händer märkliga saker i kameran när olika knappar ofrivilligt aktiveras.
Trevligt med Stjärtmesar, får se om dom dyker upp här denna vintersäsong.. förra vintern såg jag ingen här.. för två år sen såg jag dom varje gång jag gick ut i mitt 'närområde'.. Rödhakar har jag i alla fall flera av, dom känns 'stabila' här än så länge.. däremot inga Starar, det var längesedan nu..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-10-22 20:58
Stararna gör nog klokt i att dra härifrån snart, tror vädret blir ruggigt framöver. Stjärtmesar ser jag mest vår och höst när de drar omkring i flockar, ofta ingående i ett meståg, och rödhaken är åretruntfågel.
Jag tycker också stjärtmesen är extra kul. En fin "boll" som du har fångat snyggt!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2018-10-22 21:01
Tack Bjarne, tur det blev några bilder alls, hade vantar på som tryckte på olika knappar på kameran.
Det här med att blogga, läsa och kommentera måste kännas kul ! Annars tar man det lugnt med det. Jag är periodare, ibland bloggar jag, ibland blir det att jag bara läser och ibland blir det kommentarer..
Så det var förståndigt att du valde att ta det lugnt.
Blir glad av dina bilder här även om det nu är lite vemodigt med dom som drar mot varmare trakter.
Stjärtmesen blir man ju bara så lycklig över att få se.
Svar från Vibybo 2018-10-23 12:51
Tack för svaret, håller nog på och omprioritera tillvaron en del när energinivån hos oss hemma sjunkit ett snäpp. Men jag har det bra, vill bara ha det mesta ut av dagarna. Inte som ständig aktivitet, utan mer som trivsel i tillvaron, träffa mer folk t.ex. Så det får bli lite till och från med foto tills vidare, lite mer mys i stället.
Jag har inte heller varit så aktiv på sistone här på bloggen. Det går i vågor och i helgen blev jag inspirerad av småfåglarna igen. Stjärmesar är alltid kul och bilden där den sitter bland de gula löven är ju précis en sådan man bli glad av. Jag inväntar kommande oväder. Det ska nå oss om ett par dagar.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-10-23 12:57
Tack Lena, jag kände att jag orkade bara inte med full takt i aktiviteten här, det blev bara för mycket. Det finns så mycket annat kul också, människor, matlagning, läsning och bara finnas till och se sig runt. Ovädret visade sig bli ganska milt här idag, det var värre igår, blev faktiskt lite rädd uppe i fågeltornet när vindens kraft blev lite väl tydlig. Nu blir det inget foto på några dagar, men det kommer fler tillfällen.