Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

880 - Sölvesborg

Så reste hustrun och jag på den årliga turistresan till Sölvesborg, ett par mil bort. Cyklade dit i min ungdom när jag under loppet Ivösjön runt kom fel och hamnade i Sölvesborg, det blev till att trampa hem igen. 

Parkerade i hamnen, lite tomt då, men sen fylldes staden snabbt på med ovanligt mycket folk. 

I hamnområdet finns en park med dagens dikt, läs och begrunda

Det är inte många steg sedan till stadskärnan, staden kan beskrivas som lagom. Och trevlig. Och fin. 

Många vackra hus, som gått upp förskräckligt i pris  

Som vanligt ser jag på detaljer, troligtvis ett bra fönster för pelargoner, sol och varmt om sommaren, svalt om vintern.

Här har man använt gjutjärn

På stora torget finns en fontän i mitten, Ask & Embla, konstnär Stig Blomberg 1948

Och runt om fontänen är motiven huggna i sten

påminnande om staden, här glasblåsning och kruktillverkning

kanske stenhuggarna själva?

Sen en stunds paus vid ett annat torg, här i skuggan kan man få sällskap av de som gärna tar en öl eller flera

nu känns det i magen, uppsöker ett matställe, och här såg det mycket trevligt ut, men fick vänta en stund tills det öppnade, det gör inget i en så fin miljö

gott var det, har lärt mig att vegetabilisk mat är bra på resa, blir inte så trött av det

Lite promenad till, en glass i hamnen och sedan var paret mycket trötta, åkte hem och slocknade. Orkade tyvärr inte hälsa på min vän Göran. 

 

Inlagt 2019-08-24 17:09 | Läst 1824 ggr. | Permalink
Trevligt, verkar vara en fin liten mysig stad. Har nog hört namnet men jag var tvungen att titta på kartan för att se var det låg. Har troligen passerat förbi en gång, vi åkte från Bornholm till Öland och det såg att ut att inte ligga alltför långt från E22
Svar från Vibybo 2019-08-24 19:16
Tack Peter, om man vill ha lugn, mysig miljö och inte orkar gå så långt, så är Sölvesborg rätt val. Många har tänkt så med tanke på hur bostäderna ökat i pris.
Det ser ut som ni haft en trevlig visit i Sölvesborg, jag har aldrig varit där någon gång och det kanske är en brist, men du förmedlar ju fina bilder därifrån så jag får passa på att njuta av dem.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2019-08-24 19:17
Tack Stig, det finns säkert många mindre städer i närheten av dig som är minst lika trevliga, kan bara skymta dem när jag passerar mellan Kristianstad - Kalix via Örebro.
Hej Stefan.
Det blev en mycket trevlig sommarserie med många fantastiska bilder. Med nummer 1, 4 och 12 som mina favoriter. Jag kan förstå om du blev trött.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2019-08-24 21:31
Tack Erik, man får passa på när man kan fara på utflykt och ha en trevlig dag, bara att njuta av dagen.
Glad och öppen sommarserie från en vacker stad. Precis som Stig har inte heller jag varit där, ser ut att vara en trevlig småstad. Och kanonväder hade ni, trevligt! Hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2019-08-25 00:40
Tack Björn, det är så skönt att kunna göra en och annan utflykt, och småstäder passar mig väl. Storstäder vill jag inte besöka helst. En underbar dag har det varit.
Ni ser ut att ha haft en strålande dag. Gillar speglingen i första bilden och de fina husen. Du har öga för detaljer och det fanns ju en hel del. Jag kan inte minnas att jag varit där men nu har jag ju sett lite i alla fall.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2019-08-26 08:26
Tack Lena, finns säkert ett antal väl så fina småstäder i landet, en småstad har en egen charm, och jag är ingen storstadsmänniska.
Liten mysig stad, känner igen de där diktstenarna. Minns att jag fotade dem på vår skånetripp för några år sedan, men då stod de på torget.
Fina detaljer du hittat och glass och sillabåten speglade sig fint.
Svar från Vibybo 2019-08-26 19:41
Tack Margareta, ibland är det kul att turista i närmiljön, lagom att resa och röra på sig. Sen är jag lite svag för småstäder.