Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

906 -Nära Åhus hamn i regnväder

När det finns en chans att komma ut får regn inte hindra. For denna förmiddag till Helgeåns utlopp vid Åhus hamn. Stadigt regn och vind, men inte ösregn. 

Såg tvärs över ån detta skepp lastas ur, Westborg under Nederländsk flagg. Ett fraktskepp för Östersjön på 3780 DWT, byggt år 2000. 

Fanns ett till, Bon Vivant som också är fraktskepp på Östersjön, Litauenflaggat och byggt 1993 på 2510 DWT. 

Såg inte havet där, men det hördes mer än vanligt. Gick till stranden och det var lite blåst och upprört hav ända ut på grundet.

Kråkfåglar var det gott om

Likadant med gräsänder

Krickor fanns i mängd

Avslutar med något jag aldrig förstått; att folk överger båtar och låter dem ligga och skräpa. 

Det var allt för idag. 

Inlagt 2020-01-14 19:29 | Läst 171 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Hej Stefan.
Frisk luft, regn och vind kan uppenbarligen inte stoppa dig - super.
Jag var bara lite utanför dörren här igår och snabbt in igen :-)
Du vet något om fartyg.
Jag kan inte heller förstå varför man lämnar både på det sättet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2020-01-14 20:45
Tack Erik, jag är, som många andra i vår ålder, uppväxt i knappa omständigheter och reagerar på när människor inte bryr sig om att ta vara på sina saker. Det är ledsamt att se, de kunde sålt båtarna och gett pengarna till barncancerfonden t.ex.
Jag har väldigt bra kläder och blir varken frusen eller blöt ute, om jag klätt mig rätt.
Ser både vått och grått ut, precis som det var antar jag! Har tänkt som du omkring övergivna båtar/stugor/bilar mm men anar att åtminstone i en del fall beror det på hastig sjukdom, hastig död, skilsmässa och annat som plötsligt gör att dom här objekten plötslig förlorat både dragningskraft och värde för ägaren. En del, dock inte stugor, kan också vara kvarlämnat stöldgods. Dom finns nog också men jag tror ändå det är rätt få som bara så där utan påtaglig orsak skiter i sina grejor. Kul att du kom ut, det är skönt också när det regnar! Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2020-01-14 22:43
Tack Björn, du har säkert rätt i att en del prylar i markerna kan vara dumpat stöldgods, eller i det specifika fallet båtar att de slitit sig i storm och farit över något vatten. När det gäller hus kan det också vara att både ork och pengar helt enkelt tryter och det får bli som det blir, det ser jag ibland i hemtrakterna.
Visst är det kul att gå ute, regn spelar mindre roll.
Här regnade det mycket så jag var som en skållad råtta när jag kom hem. Hade nog av att hålla kapuschongen uppe.
Spännande få se bilder från Åhus hamn där de lastar så mycket Absolut varje dag. Jag har läst att järnvägen skall läggas ner. Skall de då gå in större båtar?
Visst blir jag också ledsen när jag ser allt som ligger och skräpar där båtar och i skogen stora möbler, datorer o cyklar med mera när vi har så fina miljöstationer lägga allt på.
På torsdag sol om det gör dig glad
hälsar
Gun-Inger
Svar från Vibybo 2020-01-14 23:10
Tack Gun-Inger! Jag har bra kläder och reder mig, om jag inte är ute för många timmar. Det är mest kamerorna som kan ta stryk.
Vad de lastade är jag osäker på, tror den ena lastade av råvaror till gipsfabriken möjligen, och den andra jordbruksprodukter då den låg vid en silo. Har aldrig sett större båtar där än de här Östersjöbåtarna, de är ju lagom stora och praktiska då de kan gå upp i flodmynningar.
Vet ej hur det blir med järnvägen, minns inte riktigt om jag såg något sprittåg 2019, skulle tro ångloket d.v.s. badtåget fortsätter gå, har ju järnvägen endast 300 meter hemifrån.
Gun-Inger Arvidsson 2020-01-16 23:22
Oj då bor du så nära järnvägen. Då kanske du såg när de körde rälsbusståg med medlemmar i Absolut som hade utfärd där i somras. Jag vet att det var någon förening i anslutning till Vodkan men har inte klart för mig i skrivande stund men det var folk från olika länder.De hyrde in rälsbussar från Alvesta och Kristianstad. Jag älskar dessa små goa rälsbussar som du förstår.
Natti natti
Gun-Inger
Svar från Vibybo 2020-01-16 23:34
Tyvärr inte rälsbussar, de finns dock fast förankrade i mina barndomsminnen, både utseende in och utvändigt samt motorljudet. Det var ett spännande 'äventyr de gånger jag fick åka med.
Hamnmiljöer och båtar är intressanta att se, så det var kul med de bilderna! Fint med lite fåglar så här års, när fågellivet inte är så intensivt. Fult med övergivna båtar!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2020-01-16 14:47
Mycket tack Bjarne! Blir inte så många bilder nu då min tillvaro av olika skäl är något förändrad.