Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

910 vårkänning

En riktig vårdag idag kändes det som; sol, vindstilla och riktigt varmt, till och med vid havet. Sannerligen välgörande för livsanden. Tog en sväng runt huset med kameran.

Rosornas blad har börjat slå ut, tillika har knopparna på persikoträden spruckit upp lite. Bland riset breder mattor av snödroppar ut sig, blandat med gul vintergäck och rosa lungört.

Mattor av krokus i gräsmatta och rabatter, åtminstone där sorken inte varit.

En och annan sippa också

For till havet (fiskaffären också), men gångsträckan var måttlig, så det blev inte många bilder, några vitkindade gäss, och långt borta några hundra vigg.

Det var en liten dagboksanteckning bara. Däremot har jag suttit inne och gjort en del blyertsteckning, några porträtt.

Inlagt 2020-02-14 22:04 | Läst 138 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Oj så härligt, våren i full gång! Snödroppar och gäss har jag sett här också, så den kommer! Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2020-02-16 09:57
Tack Björn, våren ser vi verkligen fram emot, en glädjens tid.
Oj så härligt, våren i full gång! Snödroppar och gäss har jag sett här också, så den kommer! Hälsningar/ Björn
Hej Stefan.
Det var dog en dejlig og positiv serie, som sætter ens/mit humør et par grader op - tak for dem.
Her har solen også skinnet, men det var køligt. Så jeg blev indendørs.
Med mange venlige hilsner fra Erik.
Svar från Vibybo 2020-02-16 10:02
Hej Erik! Det är ganska varmt för årstiden, härligt att slippa släpa på blötsnö med snöskyffeln, det är tungt. Hoppas bara att vintern inte kommer i Mars.
Fina vårbilder, mycket blommor har du. Gårdagen var ju helt otrolig, var ute tidigt runt 8 och körde upp till en äng där det finns jordugglor, nu såg jag inga jordugglor men morgonen var fantastik det var en grundkyla men solen värmer så skönt man inte märkte att det var en 3 grader, men ljudet av ängarna kvittrande av sånglärkor som en sommardag gjorde hela dan
Svar från Vibybo 2020-02-16 10:08
Tack Peter, det var en vacker beskrivning, just kombinationen av sol, värme och fågelsång är oslagbar, den värmer inombords hela året. Naturen alldeles i närheten av mitt hem är vattendränkt, åtminstone de intressanta delarna. När jag orkar med det skall jag se över och sätta upp 5 fågelholkar jag tagit ned.
Egentligen galet att det ser ut så i mitten av februari, men visst är det skönt för själen när man får vårkänning. Gillar krokusen lite extra här!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2020-02-16 10:12
Tack Bjarne, de vilda arterna i en trädgård är lättskötta, denna krokus sprider sig som den vill. Någon vinter som denna kan jag inte minnas jag haft förut, det är just det att ingen riktig köldperiod kommit som är så konstigt, hoppas bara den inte kommer i slutet av Mars.
Trevligt! hyfsat långa dagar nu dessutom.. känns bra!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2020-02-16 10:15
Tack Jan, man uppskattar verkligen att dagarna är längre. Här satt en mild ljusslinga i buskarna utanför sovrumsfönstret som ger lite glädje under de mörka timmarna.
Tänk om du ville visa dina blyertsteckningar som är så vackert. Jag är mycket svag för den konstformen. Alla barn skulle få börja med det när de är små.
Är nog så att vi måste snart kalla årstiden för vår istället för höst som meteorologen kallar årstiden i Skåne.
Vad är det för många fåglar på sista bilden.
Go lördagskväll på dig
Gun-Inger
Svar från Vibybo 2020-02-16 10:23
Hej och tack Gun-Inger, det är vigg på sista bilden, anka med klargult öga och Stig-Helmer tofs i nacken är vigg. Jo jag kan ta vid tillfälle en bild på blyertsteckningar och sen visa, provade med mobilkameran och den var usel att skildra nyanserna, får se hur de riktiga kamerorna klarar det.