Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

934 - liten tur ner mot sjön

Mulet idag, men härligt varmt och vindstilla. Har haft märkligt ont om tid, men idag bar det iväg med cykeln. Ut på ängarna, ut bland ett hav av blommor och fågelsång. Brukar vara själv där, men idag mötte jag några olika människor där, min hälsning bemöts med tystnad och stirrande. Hur kan någon vara sur mitt i en sådan glädjande översvallande skönhet som en sommaräng?

Sjön var spegelblank

Åt alla håll mot horisonten växte dessa blommor, måste vara ett antal miljoner av dem. 

Denna blomma här under gillar jag mycket, färgen är tilltalande. Växer i torr grus där det är gott om ljus, också i stor mängd.

fler blommor

Sedan fanns det ju insekter också att ta bilder på

Ingen vill ha varken pissmyror eller bladlöss i trädgården, men de verkar trivas tillsammans. 

Spottstritskum syns här och var med larven inuti

En gulärla syntes på långt håll i gräset

och sävsångaren sjöng både sittande och flygande

Rödstjärten

Sedan ville någon se tavlan jag målat, den är till en liten prinsessa som är 3 år, snart 4. Den får hon imorgon. 

Det var allt

Inlagt 2020-06-16 17:16 | Läst 945 ggr. | Permalink
Så trevliga bilder på både blommor, insekter och fåglar samt inte minst en sådan fin tavla du målat. Det är ju inte någon timmas modern kladd inte :). Jo löss och myror lever i symbios, myrorna har lössen som typ budskap och mjölkar dem på en sockerlösning.
Svar från Vibybo 2020-06-19 10:42
Tack Peter, det tar en stund att måla, jag fastnar lätt i detaljer, ju fler desto bättre. Men just nu tar trädgården det mesta av min tid.
Hej Stefan - fin serie. Men målningen får min röst - det finns mycket att titta på för den "riktiga" prinsessan imorgon.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: ".....min hälsning bemöts med tystnad och stirrande". Det kan jag också känna igen, men jag trodde alltid att det var mitt utseende - gammal man och på en handikappscooter :-)
Svar från Vibybo 2020-06-19 12:57
Hej Erik! Det får nog ta sin tid för lilla prinsessan att se noga efter på målningen när hon själv vill. Barn idag är omgivna av högar med leksaker, flimrande skärmar och olika ljud. Hon ser säkert efter när hon tycker det är tid.
Fina bilder från den lilla världen! En vacker och spännande målning du skapat. Den blir nog väldigt uppskattad av den lilla prinsessan.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2020-06-19 13:04
Tack Johnny, de små får ha lite tid på sig att se på en målning, det finns än så länge så mycket annat som distraherar med födelsedag, sommar, leksaker m.m.
Riktigt härliga sommarbilder - och spännande med myror och löss! Du är ju en fantastisk konstnär också. Det är en otroligt fin tavla! Den måste prinsessan bli superglad för.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2020-06-19 13:07
Tack Bjarne, de senaste åren har jag bara gjort målningar/teckningar till barn, det känns bäst så. Just nu är det för fint ute, men senare skall jag göra en till som redan har skissats upp, till minne av hennes kära katt som blev överkörd.