Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Backsippan och lunden

Mer från förra veckan. Bättre väder senaste dagarna, men fortfarande full vinterklädsel om morgonen när jag går ut en sväng.

Startar ute på fria betesfälten bland taggbuskar, stenar och blommor, en fin plats där backsippan växer.Det gällde att ta bilderna i lä eller med väldigt kort slutartid; vinden skakade blomstackarna så de såg suddiga ut.Lite snett motljus är ofta tacksamt.En del stod ensammaandra tillsammans.Men inne i skogsdungen, lunden som korna sköter, där var det stilla. Lite sång av bofink och rödhakeoch en plats att stå och drömma, så var det.Marken såg oberört vacker utmedan vinden fick trädkronorna att rassla.

Inlagt 2017-04-26 07:28 | Läst 1576 ggr. | Permalink
Vilken tur att du laddar upp dessa bilder idag, när jag tittar ut genom mitt fönster så är allt grått, i morse snöade det lätt och temperaturen pendlade runt noll.
Man får i alla fall visst hopp om att våren är på väg.
Svar från Vibybo 2017-04-26 13:28
Tack Stefan, nu är värme på väg, det har börjat komma fåglar nu som gillar värme, nu kommer det!
Är lite avundsjuk på dina backsippor :-) Dom finns inte så nära där jag bor utan jag får nog åka några mil minst om jag skall få möjlighet att fota dom. Får njuta av dina bilder istället.
Här stannade våren upp ordentligt, blåsipporna kom tidigt i första värmen men vitsipporna har inte vaknat till riktigt ännu.
Så är det i vårt avlånga land.
ing-marie
Svar från Vibybo 2017-04-26 13:30
Tack Ing-Marie, våren stannade här också, men bara nästan. Värmen är på gång sjöng lövsångarna för mig idag, de små sångarna har börjat komma, nu rullar festen igång!
Det är bra att du lägger in fina vårbilder nu och vi hoppas fortfarande på omslag här runt Stockholm!
Svar från Vibybo 2017-04-26 13:31
Tack Dan, det kommer snart, det är jag alldeles säker på.
Backsipporna är fantastiskt fina.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-04-26 13:33
Tack Lena, de är underbara. Blommorna var väldigt olika utslagna, de i lä och sol började se slitna ut, andra var som nya.
Härligt! Känns som vi kommer missa våren i år.. den kommer bli kort! Detta eftersom Tornseglarna anländer hit den 20:e maj efter middagen.. och då är det sommar! :-) Säger jag med en dåres envishet.. eftersom det varit exakt så 3 år i rad minst.. (jag hade inte koll innan dess..) Vitsippor har jag i alla fall sett i ett par veckor nu, men ändå inte i nån mängd..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-04-26 13:36
Tack Jan, kul du också låter fåglarna mäta årets gång, de är mycket bra på det. Du har säkert rätt, du får en kort vår troligen. Idag har de små dunbollarna till sångare börjat anlända, var omringad av lövsångare inne i snårskogen, och då vet jag säkert; partytime för fågelälskaren!
Hej Stefan.
Du kan det der med at finde de rigtige steder.
Gillas alla.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2017-04-26 13:40
Tack Erik, tror det beror på att jag inte flyttar på mig så mycket, utan går samma rundor i områdets närhet om och om igen. Det är nog 2 mil till denna plats, den mest avlägsna jag åker till för avkoppling regelbundet. Då lär jag mig vad som sker, och var.
Dina blommor ser ut att trivas trots det bistra vädret. I min del av världen så får vi kämpa med regn, snö och som alldeles nyss hagel. Men det kommer en bättre tid i nästa vecka lovade meteorologen i morse, och då blir det kanske försommar på en gång. Den som lever får se.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-04-26 16:11
Tack Stig! Efter den essentiella eftermiddagssömnen tog jag en vända ut i trädgården, vi har i 2 timmar i e.m. haft så varmt att jag inte kunde ha jacka på mig vid lite lätt småpyssel och tidningsläsning. Men nu regnar det igen. På morgonen idag var det vinterkläder med vantar och mössa som gällde, det ändrar sig fort!