Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Bilar

Gamla amerikanska bilar, inget jag har, men kul att se och lyssna på, en stor åtta låter fint. Hobbyn är tämligen tidskrävande skulle jag tro, och troligen mycket dyrare än foto. Sammanhållningen och det sociala bland entusiasterna verkar vara något extra.  

 En läcker parad.     Allt behöver inte se nytt ut.     Läcker röd färg.     Otroligt snygg.     Ett bygge med Volvomotor.     Egen modern stil, bruksskick kanske.     Stod längst bort, Valianten med B20 motor.     Snyggt och stilfullt på nationaldagen.      Mysigt.       Dollargrin i Southfork Ranch stil.     Harmoniska linjer.   

Inlagt 2017-06-27 02:49 | Läst 2947 ggr. | Permalink
Det har nog kostat mycket blod, svett och tårar och "plenty of money" för att få dessa rariteter i originalskick. Mitt hjärta får Ford Anglian.
😀
Svar från Vibybo 2017-06-27 06:59
Jo, så är det säkert. Anglian fick hjärtepriset helt klart. Kallades Vinglia i min ungdom.
Tredje från slutet blev min klara favorit.
Svar från Vibybo 2017-06-27 11:14
Jo, det ser ut som statusbefriat mys, brukar vara en härlig stressfri upplevelse. Att allt är stilenligt ger den där förhöjda upplevelsen.
Vackra former, bilar som skiljer ut sig till skillnad från dagens där de flesta ser lika ut. Anglian blir också min favorit med bra nummerplåt.
Svar från Vibybo 2017-06-27 11:16
Tack du, dagens bilar har sedan 90-talet sett ut som tvålkoppar, inte många som vågar avvika eller vara så värst innovativa. Skulle själv vilja se en modern Volvo Duett med röd lack och vitt tak.
Den sista svarta ser härlig ut att glida fram i en skön sommardag. Anglian med regnummer BRA, vist ser den härlig ut. På en utställning vid operan i Göteborg såg jag för flera år sedan Farmor Ankas elbil. En kostsam och tidsödande hobby tror jag. /Jörgen
Svar från Vibybo 2017-06-27 11:20
Tack Jörgen, nu har jag inte hobbyn själv, men misstänker att gemenskapen uppväger en del av uppoffringarna. Farmor Ankas elbil hade varit något extra! Eller Kalles bil - Fiat Toppolino cab (som påminner om 2cv cab, ren skönhet på hjul).
Många häftiga kärror, men Anglia e sötast, kommer ihåg att den störde mig oerhört när jag var liten,
tyckte den såg så fånig ut med sin märkliga bakruta. Hälsn, LO
Svar från Vibybo 2017-06-27 14:10
Jo, den formgivningen var kanske för vågad och framåt, Renault återkom ju med den bakrutan i sin Megane för en så där 10 år sedan, den blev avskydd av många, men i dag ser den fin ut tycker jag. Kul när någon sticker ut. Den var inte populär bland ungdomar Anglian, kallades Vinglia hemmavid.
Gamla bilar är intressanta att se på Gillar alla men Anglian är häftig med sin bakruta Ha en bra dag // Gert
Svar från Vibybo 2017-06-27 14:12
Tack Gert, det är bra när någon vågar avvika och synas, brukar löna sig i längden i bilvärlden, men det är ju kassan varje år som räknas....
Supertrevligt med alla dessa gamla bilar! Vänder mig alltid om efter sådana när jag ser en ute i trafiken.. En kulturgärning att bevara dessa! Skulle säkert själv hålla på med sådant om tid , plats och ekonomi fanns..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-06-27 14:16
Tack Jan, din båt är fantastisk, men begränsad till sommaren tyvärr. Dessa bilar skruvas nog mycket om vintern och körs om sommaren. Bra du säger kultur, för det är det. Så visst hade du haft sysselsättning och utgifter året om, men det kräver mycket plats och social samvaro med tips, verktyg, delar och trevliga cruisingar. Det där med mycket plats är ju lättare i små byar.
Man kan ju inte låta bli att gilla dessa fina gamla åk, men det var bilden med campingbordet som fick mitt hjärta att klappa lite extra. Minns många sådana fina stunder när jag var barn...hopp in i bilen, ut i naturen och upp med campingbordet och fram med tv-kannan.... =)
Svar från Vibybo 2017-06-27 20:57
Tack Lena, vi är säkert många med minnen av denna modell av campingbord, tältsemestrar och regn och mys. Det var äkta äventyr!
Gamla amerikanare är fotogeniska och Anglian också! Fint med picknickbordet och den gamla klassiska termosen.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-06-28 22:16
Mycket tack Bjarne! Är tyvärr helt ur form ikväll.